De pe tuşă, PRM dă cartonaş roşu alianţei PSD-UDMR...
Vineri, la sediul PRM filiala Bihor, deputatul Paul Magheru precum şi membrii filialei bihorene, reîntorşi din vacanţa petrecută alături de simpatizanţii din teritoriu, au organizat o conferinţă de presă.
Alianţa PSD-UDMR a făcut obiectul numeroaselor critici din partea peremiştilor bihoreni şi nu este văzută cu ochi buni. Protocolul dintre cele două formaţiuni politice este produsul unor minţi care au dat dovadă de multă "naivitate şi infantilism politic", exemplul cel mai elocvent în acest sens stând unele prevederi care au ca obiect măsuri ce nu pot fi puse în practică. În acest sens, deputatul peremist crede că înfiinţarea şi funcţionarea unor specializări în limba maghiară nu poate face obiectul unei negocieri dintre două partide, iar faptul că PSD a acceptat înfiinţarea unor astfel de specializări echivalează cu "vânzarea blănii ursului din pădure", deoarece nici un partid nu are atribuţii de legiferare a unei situaţii. Potrivit legii învăţământului, formaţiunile politice nu au drept de autorizare şi acreditare a unor specializări, iar pe de altă parte, acestea iau fiinţă în virtutea autonomiei universităţilor.
...şi urechează Primăria Oradea!
Plăcuţele inscripţionate cu denumirea străzii de Mareşal Ion Antonescu încep să fie înlocuite cu cele pe care scrie strada Primăriei. Membrii peremişti nu îşi explică cum cele 10 plăcuţe au fost deja montate, atâta timp cât Tribunalul Bihor a suspendat punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Local Oradea ce privea înlocuirea numelui actual cu cel de strada Primăriei. La acestă dată, procesul este încă pe rol iar această acţiune a funcţionarilor primăriei este considerată ca fiind abuzivă. "Membrii PSD nu mai au răbdare să intre în graţiile UDMR", a declarat Paul Magheru.
La trecutu-i mare, învăţământului i se prezice un viitor mic de tot...
Tot ca o măsură care vine să câştige bunăvoinţa udemeriştilor a fost caracterizată şi acţiunea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, care a dispus eliberarea clădirii Grupului Şcolar Andrei Şaguna, deşi, potrivit legii, foştii chiriaşi au dreptul să rămână în imobilul retrocedat încă cinci ani. Protocolul dintre PSD şi PRM este aspru criticat, fiind privit ca "unul de conjunctură", încheiat în disperare de cauză. Deputatul Paul Magheru, membru al Comisiei de învăţământ, şi-a reluat activitatea parlamentară asistând la prima şedinţă de lucru a acestei Comisii. Discuţiile s-au axat în special pe noile modificări apărute în legea învăţământului. Deputatul peremist a criticat măsura creşterii numărului de elevi înscrişi într-o clasă de la 30 la 35, considerând că ar avea efecte negative asupra calităţii învăţământului, dar şi asupra reducerii numărului de posturi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.