Prichindeii din grupa mică de la Grădinița Don Orione din Oradea, împreună cu părinții lor, au participat marți, 13 decembrie, la o activitate de Crăciun, intitulată „Ce pot face două mâini dibace!”.

 

Activitatea a debutat cu momente coregrafice prezentate împreună cu profesoara lor de dans urmate de un program de cântece și poezii, pregătite de micuți sub îndrumarea educatoarei lor. În continuare, copiii, împreună cu părinții lor, au pictat decorațiuni pentru brăduțul de Crăciun și au realizat un aranjament pentru masa de Crăciun. Acțiunea a fost un bun prilej pentru toți cei prezenți de a petrece un timp frumos împreună, de a socializa unul cu celălalt, dar și pentru a le dezvolta copiilor simțul artistic.

„Ce pot face două mâini dibace!” este o activitate pe care educatoarea Alexandra-Irina Ghiulai o organizează de două ori pe an, de Crăciun și de Paști, fiind un moment mult așteptat atât de copii, cât și de părinți.

„Prin această activitate se urmărește socializarea părinților cu copiii și cu cei din jur, dezvoltarea simțului artistic la copii și, nu în ultimul rând, sensibilizarea oamenilor pentru a fi mai buni, în prag de Sărbători”, ne-a declarat Alexandra Ghiulai.

„Din anul 2010, de când mi-am început activitatea la Grădinița Don Orione, realizez această activitate de două ori pe an: în preajma Crăciunului și a Sfintelor Sărbători Pascale”, a mai spus interlocutoarea noastră.

Pentru că au fost cuminți și ascultători tot anul, Moș Crăciun a sosit la copii cu sacul plin de daruri, fiind întâmpinat cu cele mai frumoase colinde și poezii.