Chiar dacă terasamentul căii ferate ce străbate localitatea Vadu Crişului este în responsabilitatea SNCFR, primarul Dorel Cosma este hotărât să acţioneze în vederea degajării diverselor gunoaie aflate lângă liniile CFR.

Ştiind că în plan local angajaţii CFR nu pot întreprinde mare lucru, primul demers ar fi expedierea unei adrese către Regionala CFR Cluj, în vederea găsirii unei soluţii optime.
Nu este vorba de ultimatumuri, ameninţări sau scandal, ci de deschiderea unui dialog pentru a se vedea ce se poate face concret în această problemă. Calea ferată nu este coş de gunoi, indiferent de provenienţa sa, dar nu administraţia este cea care trebuie să meargă să cureţe. Primăria Vadu Crişului poate oferi un anumit sprijin, însă motivaţia trebuie să fie de ambele părţi în vederea susţinerii interesului comun. Accesul mijloacelor de transport nu este posibil în mare parte. Districtele dispun de vagonete motor, care în desele pauze de circulaţie cu strictă respectare a instrucţiunilor de serviciu ar putea degaja mormanele de gunoaie care afectează căile ferate din zona Vadului. Bineînţeles, nu toată linia ferată este plină de gunoaie, însă sunt câteva puncte critice şi aici am putea şi noi asigura mână de lucru, şi-a arătat disponibilitatea primarul Dorel Cosma.