Preşedintele Consiliului Judeţean a ieşit din silenzio stampa
Timp de un an, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, nemulţumit de criticile aduse faţă de modul în care a gestionat problema "cartierului Kiss", a decis să nu mai aibă niciun contact cu presa. Chiar dacă legislaţia obligă insituţiile publice să organizeze cel puţin o dată pe lună câte o conferinţă de presă, în ultimul an această dispoziţie a fost constant încălcată de conducerea CJ Bihor. Revenit la sentimente mai bune faţă de mass-media orădeană, preşedintele Kiss promite că va organiza de două ori pe lună întâlniri cu reprezentanţii presei.
Un prim subiect abordat a fost promovarea turismului. În acest sens ne-a fost prezentată prima "Monografie a judeţului Bihor", editată în limba română, engleză şi maghiară şi care a fost tipărită în 600 de exemplare. Prima ediţie are ca destinaţie activităţile de protocol şi, datorită solicitărilor numeroase din partea instituţiilor publice, această monografie va fi reeditată într-un tiraj mai mare. Valoarea unei astfel de cărţi de vizită a Bihorului se ridică până la 30 de euro/bucată. Realizarea pârtiei de la Vârtop este un alt proiect al CJ Bihor, care va fi demarat în acest an. La sfârşitul lunii martie va fi gata studiul de fezabilitate, investiţia ridicându-se la 5 milioane euro. Un alt proiect care a primit girul Uniunii Europene este realizarea unui parc balnear la Marghita. În ce priveşte realizarea aquaparcului mult visat de preşedintele CJ Bihor în Oradea, acest proiect rămâne în continuare fezabil, chiar dacă, la doar 10 km de Oradea, în Băile Felix, în câteva luni va demara un proiect similar. "Nu ştim unde îl vom construi, depinde de autorităţile locale orădene. Zilele acestea ne-a fost prezentat un proiect ce se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 mp", a precizat preşedintele CJ Bihor.
În ceea ce priveşte destinaţia Complexului Libertatea, trecut de curând în proprietatea CJ Bihor, Kiss s-a pronunţat pentru amenajarea în acest spaţiu a unui centru cultural. Cu toate acestea, până în prezent, conducerea CJ Bihor nu a întreprins nicio acţiune în acest sens, lăsând ca, la doar câteva zile de la semnarea procesului verbal de predare-primire a complexului, aici să se deschidă un salon de bingo. Astfel, Sala A, care adăpostea 600 de locuri de vizionare, a fost complet evacuată de scaune şi a fost transformată într-o sală de bingo, iar Sala C a fost desfiinţată, aici fiind aduse câteva aparate de jocuri de noroc. Doar Sala C şi-a păstrat destinaţia iniţială. "Eu nu voi fi de acord cu bingo. Acolo e un spaţiu unde am putea desfăşura ceva mai multă cultură. Vom încerca să oprim contractul prin care actualul chiriaş şi-a deschis aici sală de bingo", a declarat Kiss Alexandru. Chiar dacă este proprietarul actual al imoblilului de câteva luni, CJ Bihor nu a încasat până acum chiria de 2.034 euro/lună. Mai mult, preşedintele CJ Bihor a aflat din presă de această situaţie, cu toate că propriii angajaţi s-au deplasat la faţa locului în repetate rânduri şi nu aveau cum să nu ia act de situaţia reală.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.