Consilierii PSD, împotriva parcării supraterane
Social-democraţii orădeni au anunţat că nu vor vota proiectul de hotărâre privind înfiinţarea parcării supraterane din Parcarea Independenţei. "Principiul este clar: nu fac nimic dacă nu-mi iese ceva", susţine preşedintele PSD Oradea, Dan Matei, considerând că acesta este motivul pentru care administraţia locală a venit cu această propunere. "În niciunul dintre oraşele cu arhitectură veche nu se construiesc monstruozităţi ale modernismului în centru. Se pot găsi alte variante acolo", a afirmat Matei. Acesta a propus construirea unei parcări subterane care nu ar afecta arhitectura în centrul municipiului. De asemenea, Matei consideră că aici se doreşte construirea unui mall, ştiindu-se deja cine va face această construcţie, iar locurile de parcare ar urma să fie destinate celor care vor lucra aici şi vizitatorilor. Dan Matei susţine că nici UDMR nu va vota acest proiect.

Bani puţini pentru alimentarea cu apă în Lunca
Deputatul Ionela Bruchental-Pop a adresat o întrebare ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, cu privire la situaţia proiectului de alimentare cu apă a comunei Lunca. Administraţia publică locală a accesat un proiect cu o valoare totală de 29 milioane lei din care, până în prezent, s-au primit doar cinci milioane lei. Bruchental susţine că tergiversarea lucrărilor afectează atât agenţii economici prezenţi într-un număr semnificativ pe raza comunei şi implicit contribuţiile acestora la bugetul comunei Lunca, cât şi pe locuitori. Parlamentarul bihorean solicită explicaţii privind cauzele care au determinat aceste tergiversări, precum şi accelerarea ritmului finanţării pentru finalizarea proiectului.

Discrepanţe între diverse categorii de pensionari
Deputatul Paul Magheru s-a adresat, printr-o interpelare, ministrului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, semnalând discrepanţele existente între diferitele categorii de pensionari, ca urmare a aplicării unor regimuri juridice diferite, în funcţie de anul în care s-au pensionat şi de legea în vigoare la acea dată. Astfel, la o vechime în muncă de 20-25 de ani, sunt cazuri în care pensiile ajung la 2.000-3.000 de lei, în vreme ce la o vechime de 30-40 de ani, sunt numeroşi pensionari care primesc doar 400 - 500 de lei lunar. Parlamentarul bihorean susţine că persoanele pensionate în perioada 1990-1995 au ajuns specialişti în supravieţuire. În final, Magheru solicită ministrului Muncii atenuarea şi eliminarea acestor discrepanţe majore care există între pensionarii României.