Locuitorii comunei Cărpinet, chemaţi la urne pentru a-şi alege noul primar, s-au prezentat şi ieri în număr foarte mare la secţiile de votare.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral al Circumscripţiei Cărpinet, Loredana Fort, prezenţa la vot în cele patru sate aparţinătoare comunei a fost la fel de mare ca în urmă cu o săptămână, diferenţa fiind de doar două procente. Astfel, la ora 14.00, se prezentaseră la urne 793 de persoane, ceea ce reprezintă 45,54% din totalul celor înscrişi în listele electorale permanente. La ora 18.00, îşi exprimaseră opţiunea 1.335 dintre alegători, adică un procent de 76,68%. "Prezenţa este aproximativ la fel cu cea de la primul tur de scrutin, poate cu vreo două procente mai scăzută", a precizat Loredana Fort, care a adăugat că nu au fost înregistrate incidente legate de procesul electiv pe parcursul zilei de ieri.
Cei 1.743 de cetăţeni cu drept de vot din satele Cărpinet, Leheceni, Călugări şi Izbuc au fost chemaţi ieri la urne pentru cel de-al doilea tur de scrutin. Aceştia au avut de optat între candidatul PSD, Gheorghe Morel Ienciu, şi cel al PD-L, Gheorghe Ienciu. Cei doi s-au clasat pe primele două locuri la scrutinul de duminică, 15 februarie. Aceştia au reuşit să-i surclaseze pe Simion Nica (PNL), Traian Adrian Boc (independent) şi Gheorghe Tocoian (PRM).