Duminică, la Casa de Cultură din Popeşti, a avut loc o nouă ediţie a Festivalului-concurs "Varietăţi bihorene", provocare la care au răspuns interpreţi individuali şi formaţii artistice din: Suplacu de Barcău, Marghita, Budoi, Săcueni şi Popeşti.

Peste 150 de artişti amatori au prezentat duminică, în faţa unui public numeros, cântece şi jocuri populare româneşti, maghiare şi slovace, precum şi dansuri moderne şi muzică uşoară. În final, juriul a decis. Astfel, la categoria grup vocal instrumental, locul I a fost ocupat de Casa de Cultură din Marghita şi Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău; la categoria grup vocal, cei din Suplacu de Barcău şi Popeşti s-au situat pe locul al II-lea; la categoria jocuri populare, dansatorii din Marghita şi cei din Budoi, care au prezentat dansuri maghiare şi slovace, au obţinut locul I. Din festival nu au lipsit nici trupele Tini Dance Center şi B - 612, din Săcueni, cea din urmă ocupând primul loc. De asemenea, solista vocală de muzică uşoară Otilia Bejan şi solista de muzică populară Ioana Ardelean, ambele din Popeşti, au fost răsplătite cu locul I. O contribuţie aparte la buna organizare şi desfăşurare a evenimentului au avut Bobi Maga, directorul Casei de Cultură din Popeşti, şi Iosif Iuhaneak, primarul comunei.
Organizatori au fost: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Primăria şi casa de Cultură din Popeşti.