Lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare, etapa a II-a, au fost finalizate în 18 octombrie, prin urmare toţi locuitorii din municipiul Oradea, precum şi cei din Sînmartin şi Băile Felix ar trebui să poată beneficia de apă caldă şi căldură la parametri normali.

„În urma eforturilor depuse, reîntregirea sistemului de termoficare a fost posibilă înainte de data de 20 octombrie, cum se anunţase anterior, mai exact în data de 18 octombrie. Zonele cu probleme, respectiv zona Parcului Brătianu şi zona str. Sucevei, unde conductele au fost efectiv secţionate pentru a se putea lucra, au fost reîntregite încă din data de 18 octombrie, din acel moment fiind asigurată şi aici atât apa caldă, cât şi energia termică. Prin urmare, în momentul de faţă, sunt create condiţiile pentru a putea fi asigurată energia termică în întreg oraşul”, ne-a declarat, ieri, Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Presă al Primăriei Oradea. O problemă izolată a fost înregistrată, însă, în cursul zilei de ieri pe str. Tudor Vladimirescu. „În zona curpinsă între intersecţia Duiliu Zamfirescu şi până la Lidl, nu este apă caldă şi nici căldură, pentru că două cămine s-au inundat cu apa de canalizare. Este vorba, însă, de o avarie a cărei remediere cade în sarcina celor de la Compania de Apă, deci nu are de-a face cu reabilitarea reţelelor. Problema este, însă, în curs de rezolvare şi cât de curând şi locuitorii din această zonă vor beneficia de apă caldă şi căldură”, ne-a mai declarat Mirela Macra. Remedierea avariilor în acest sector este prevăzută pentru această dimineaţă, astfel că în cursul zilei de azi va fi reluată furnizarea apei calde şi a căldurii.

Contactat telefonic, Dan Creţu, directorul comercial al Societăţii de Termoficare, ne-a confirmat că lucrările executate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) au fost finalizate, neexistând puncte termice oprite din cauza acestora. „Mai avem 12 puncte termice în Oradea, la care au fost înregistrate câteva avarii locale pe reţele, ai căror consumatori fie nu au apă caldă, fie nu au căldură. Şi acestea, însă, sunt în curs de remediere. Pe POIM, însă, nu avem puncte termice oprite, astfel că întreg oraşul Oradea şi localităţile Sînmartin şi Băile Felix pot beneficia de căldură şi apă caldă la parametri normali”, spune Dan Creţu.

Lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare din municipiu au început în 2014, în prima etapă fiind înlocuiți 17,5 kilometri de conducte din rețeaua primară. În etapa a II-a au fost reabilitaţi 20,28 kilometri, din care în 2016 au fost înlocuiți 5,7 kilometri. Până în anul 2020 se dorește finalizarea tuturor lucrărilor pe rețeaua primară, iar din vara anului viitor, încep lucrările la etapa a III-a.