Şedinţa de ieri a Consiliului Local Oradea a debutat cu o festivitate de premiere a elevilor care au avut rezultate bune la olimpiadele şcolare organizate în anul şcolar 2016-2017, dar şi a profesorilor lor. În total, au fost premiaţi 65 de elevi şi 60 de cadre didactice.

 

Sala mare a Primăriei Oradea a fost ocupată, ieri, de elevii olimpici orădeni şi de profesorii lor, veniţi înainte cu o oră de şedinţa CLO în cadrul căreia le-au fost înmânate diplomele din partea municipalităţii. „O comunitate nu se dezvoltă prin cei care sunt remorcaţi, ci prin cei care sunt locomotivele acelei comunități, iar locomotivele sunt oamenii performanți. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm și să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunității. Elevii noștri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba fața orașului nostru și vor fi mândria întregii comunități. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanță fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar și pe părinții care îi susțin și le sunt mereu alături”, a menţionat primarul Ilie Bolojan. Diplomele le-au fost înmânate olimpicilor prezenți de către cei doi viceprimari ai Oradiei, Mircea Mălan și Florin Birta. Pe lângă diplomă, fiecare olimpic a primit din partea Primăriei Oradea un premiu în valoare de 600 de lei. Cu aceeași sumă au fost premiate și cele 60 de cadre didactice care i-au pregătit pe acești olimpici.

Condițiile care au fost luate în considerare pentru cuprinderea în lista beneficiarilor au fost următoarele: obținerea de rezultate deosebite la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2016 – 2017; organizarea olimpiadei de către Ministerul Educației Naționale; semnatarul diplomei la olimpiada organizată să fie Ministerul Educației Naționale și unitatea de învățământ să fi transmis o copie a diplomei emise de acest minister.

Cele mai multe rezultate la olimpiadele naționale au fost obținute de Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome.