Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a inaugurat astăzi al doilea magazin second-hand dinŞifonier. La deschidere au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, potenţiali clienţi şi reprezentanţi ai presei.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, pe lângă serviciile sociale şi socio-medicale pe care le oferă, în cadrul cantinei sociale, a duşurilor sociale, a centrelor de zi pentru copii şi a centrului de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice se preocupă şi de crearea de noi locuri de muncă pentru persoanele dezavantajate. Astfel, după ce în 15 august s-a deschis primul magazin dinŞifonier (str. Decebal, nr. 76, bl. C6 parter), astăzi, pe str. Ioan Cantacuzino nr. 56, s-a deschis cel de-al doilea.

Magazinul deschis astăzi este situat în blocul DAR, care are 10 apartamente destinate tinerelor familii în care unul dintre soţi a fost crescut în casă de copii sau centru de plasament. Clienţii „dinŞifonier” vor avea ocazia ca, prin achiziţionarea produselor din cadrul magazinului, să beneficieze atât de produsul achiziţionat, cât şi să contribuie la o schimbare socială.

Magazinul „dinŞifonier” este un concept de magazin second-hand ce furnizează articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier, obiecte de uz casnic şi accesorii de înaltă calitate prin personal calificat, având preţuri accesibile tuturor cumpărătorilor. Programul de funcţionare al magazinului va fi de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.” a declarat Bianca Gheţe, administrator al magazinului.

Magazinul „dinŞifonier” este o structură de economie socială, creată în cadrul proiectului „Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

În perioada 5 ianuarie – 31 decembrie 2015, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, în parteneriat cu SC Public Euconsulting SRL a implementat proiectul „Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Obiectivul general al proiectului l-a constituit facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 60 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, motiv pentru care în cadrul proiectului au fost iniţiate 3 forme de economie socială, care au creat 16 locuri de muncă pentru persoane vulnerabile: firma de construcţii, SC CEO Construct SRL, firma de comerţ cu amănuntul, SC CEO Store SRL precum şi un atelier de producţie lumânări, SC Arddor D-Luxe SRL.