PSD distribuie "lista ruşinii"
Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a anunţat că filiala pe care o conduce a început distribuirea, în cutiile poştale, a fluturaşilor care conţin pozele parlamentarilor bihoreni care nu au votat moţiunea de cenzură, fiind de acord, în acest fel, cu propunerea Guvernului de reducere a pensiilor cu 15% şi a salariilor bugetarilor cu 25%. "Lista ruşinii cuprinde parlamentarii care au votat altfel decât le-a cerut electoratul", a precizat Mang. Acesta a adăugat că social-democraţii au întâmpinat probleme cu distribuirea fluturaşilor în zonele cu populaţie majoritar maghiară. Pe fluturaş apar pozele parlamentarilor UDMR Cseke Attila (senator), Peto Csilla, Lakatos Petru şi Derzsi Akos (deputaţi), precum şi ale deputaţilor PDL Ştefan Seremi şi Octavian Bot şi a deputatului UDSCR Adrian Merka. Din parlamentarii arcului guvernamental lipseşte senatorul Petru Filip care a votat, din greşeală, în moţiunea de cenzură.

Nemulţumiţi de parteneriatul cu PNL Bihor
Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, s-a declarat nemulţumit de colaborarea cu PNL, partid cu care a încheiat un protocol la nivel local. Mai exact, liderul social-democrat s-a arătat deranjat de faptul că liberalii nu au consultat partidul pe care îl conduce atunci când au stabilit strategia locală privind sănătatea. "Nu se poate să discutăm doar când au nevoie de noi pentru voturi în consiliile locale sau în Consiliul Judeţean. Parteneriatul prevede stabilirea unei politici comune la nivelul judeţului", a precizat Ioan Mang. Acesta a mai menţionat că, având în vedere activitatea depusă de fostul manager al Spitalului Judeţean, Florin Bodog nu ar fi trebuit schimbat din funcţie până la organizarea concursului pe post.

Mihai Bar rămâne consilier judeţean
Potrivit liderului PSD Bihor, fostul său contracandidat la conducerea filialei îşi păstrează fotoliul de ales în Consiliul Judeţean Bihor. "Am reuşit într-o seară să-i conving pe colegi să uite că Mihai Bar ne-a jignit. În acest moment, cel puţin până la şedinţa Biroului Executiv (n.r. - anunţată pentru data de 22 iulie), Mihai Bar este şi consilier judeţean. Nu cred că aceasta este problema noastră şi sper ca şi colegii mei să înţeleagă acest lucru. Atâta timp cât se încadrează în activitatea de partid, Mihai Bar este membru PSD şi consilier judeţean", a menţionat preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. Mihai Bar a fost reprimit în partid, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce, anterior, îşi anunţase oficial demisia din PSD, nemulţumit de "atitudinea duplicitară" a unora dintre colegii săi de partid.