Asociația crescătorilor de păsări şi animale cu blană Lotus Oradea a organizat, duminică, 3 septembrie, în Parcul Bălcescu, cea de-a cincea ediție din acest an a Târgului de păsări și animale mici, cei mai încântați de necuvântătoare fiind copiii.

 

Peste 100 de crescători din Oradea, Bihor, dar și din județele învecinate au răspuns invitației Asociației Lotus Oradea de a participa la ediția lunii septembrie a târgului de păsări și animale mici din Parcul Bălcescu.

Crescătorii de necuvântătoare şi-au etalat cu mândrie „exponatele”, pe care vizitatorii nu au ezitat să le admire, iar cele mai norocoase s-au pricopsit şi cu stăpâni noi.

„La această ediție a târgului au venit în jur de 120 de crescători din Oradea, Bihor și județele învecinate, dar și din Ungaria. Pentru că august a fost o lună cu concedii, de această dată a fost o ediție mai bună decât ediția anterioară, atât ca număr de crescători, cât și ca număr de vizitatori. Foarte mulți dintre vizitatori au venit cu copii, care au avut ocazia să vadă pe viu cum arată păsările sau animalele mici pe care de obicei le văd doar la televizor”, ne-a declarat Ciprian Ionescu, organizatorul evenimentului.

Unul dintre crescători, Gheorghe Erdei, a venit la târg cu iepuri din rasa Uriaş gri german, în vreme ce Szilagyi Sandor, din Sântion, avea curcani, rațe, găini, bibilici şi purcei vietnamezi.

„Prin acest eveniment, dorim să le insuflăm copiilor și tinerilor pasiunea pentru creșterea păsărilor și a animalelor mici, mai precis de a forma tineri crescători”, a mai spus interlocutorul nostru.

Următoarele târguri de păsări şi animale mici vor avea loc în primele duminici din lunile octombrie și noiembrie, mai exact în 1 octombrie şi 5 noiembrie 2017.