Promovabilitatea la prima probă a tezelor cu subiect unic, cea de limba şi literatura maternă, în judeţul Bihor, a fost de aproximativ 90%, iar cele mai multe note obţinute de elevi au fost între 7 - 8.

Potrivit comisiei judeţene de examinare, la limba slovacă au fost înscrişi 31 de elevi, dintre care au fost prezenţi 26, iar 5 au obţinut note sub 5, tot 5 elevi au primit note de cinci şi 3, nota şase. Note de şapte au obţinut 9 elevi, 3 au primit nota opt şi doar opt au obţinut note de 9 şi doar un singur candidat a primit nota 10. Dintre cei care au susţinut proba la limba şi literatura maternă în germană, doar un singur elev a luat sub 5 şi tot unul a primit nota 5, un singur elev din clasa a VIII-a obţinând nota maximă la această probă, iar 10 au obţinut nota nouă. În rest, notele participanţilor au fost între 6 şi 8.
La limba maghiară, dintre cei aproximativ 1200 de elevi care au susţinut proba la limba maternă, 228 au obţinut note sub 5. Note de 5 au primit 200 de elevi, iar nota maximă au obţinut 213, iar note de 9 au primit 529 de elevi. Restul au obţinut note cuprinse între 6 şi 8.

Următoarea teză, la matematică, din sesiunea curentă, are loc astăzi 11 decembrie. Ea va fi urmată, în 16 decembrie, de teza unică la istorie sau geografie, la alegere, care va fi susţinută numai de elevii claselor a VIII-a.