Aflat la jumătate, anul 2016 se anunţă a fi mult mai bun decât precedentul în ceea ce priveşte performanţa la LPS Bihorul. Astfel, dacă în 2015, sportivii liceului au cucerit un total de 85 de medalii, în primele 6 luni ale acestui an, „lepesiştii” au sporit zestrea instituţiei cu 73 de medalii.

 

„Cu toate că numărul de medalii cucerite până în prezent este unul excelent, din păcate la nivel internaţional nu am obţinut rezultate importante. Totuşi perspectivele sunt bune fiind de aşteptat ca, în partea a doua a anului, atunci când se vor desfăşura mai multe întreceri balcanice, europene şi mondiale la care vom lua parte, să venim cu rezultate”, a declarat Lucian Stance, director adjunct la LPS Bihorul. Cele mai importante performanţe au fost înregistrate la judo, atletism, gimnastică ritmică şi lupte libere. Medalia de aur cucerită la Festivalul olimpic de tineret de către echipa României de volei pe plajă care i-a avut în componenţă pe orădenii Andrei Crişan, Valentin Pantea şi Cristian Maier de la LPS Bihorul, reprezintă cel mai bun rezultat internaţional al momentului. De menţionat că în 2015 sportivii clubului şcolar au obţinut 10 medalii internaţionale. LPS Bihorul a dat cel mai bun sportiv al judeţului în ultimii 5 ani. După cum o arată performanţele, este de aşteptat ca şi în 2016 sportivul bihorean al anului să fie tot un „lepesist”. În pole-position pentru acest titlu se află atletul Laviniu Chiş, dar în acelaşi timp, Bianca Benea de la scrimă are şansa ei.

 

Vicecampioană naţională la săritura în înălţime

Într-o altă ordine de idei, LPS Bihorul a fost reprezentat cu succes de către Antonia Teuşdea în finala Campionatului Naţional de atletism pentru juniori II ce s-a disputat recent la Piteşti. Sportiva pregătită de către profesorul Virgil Preda a devenit vicecampioană naţională la săritura în înălţime cu rezulatul de 1,55 metri. Au mai concurat dar fără a obţine performanţe notabile, Potra Szamanta şi Cristina Lup.