După aproape trei luni, vacanţa baschetbaliştilor orădeni s-a sfârşit ieri, când a fost programată reunirea lotului în vederea pregătirilor pentru noul sezon competiţional. La întâlnirea cu antrenorul Cristian Achim, cu managerul secţiei de baschet masculin, Şerban Sere, şi cu directorul sportiv al CSM Oradea, Nicuşor Vaşadi, au fost prezenţi 11 jucători, absentând motivat doar cei doi americani, Tyrone Mitchell şi Michael Schachtner, care se vor alătura coechipierilor pe 8, respectiv 10 august.

 

11 jucători la primul antrenament

 

Confruntată cu probleme financiare, la fel ca toate secţiile Clubului Sportiv Municipal, echipa de baschet masculin a găsit, totuşi, resursele necesare pentru a-şi menţine şi completa lotul cu jucătorii necesari pentru posturile deficitare. Astfel, după ce a renunţat la serviciile sârbilor Martinovic şi Gnjato, echipa orădeană a reuşit să le găsească înlocuitori, unul fiind sârbul Saşa Topchov, iar al doilea, un baschetbalist american. Cei doi se vor alătura lotului orădean la începutul săptămânii viitoare. La reunirea de miercuri seara de la Arena "Antonio Alexe" s-au prezentat baschetbaliştii: Mate Stretea, Török Roland, Szijarto Lajos, Andrei Pascu, Andjelko Mandic, Maric Nemanja, Lazar Laszlo, Horia Hora, Rareş Paşca, Vasile Ştefan şi Saşa Topchov. Aceştia, plus cei doi jucători americani, vor alcătui lotul cu care CSM Oradea va încerca să obţină calificarea în play-off. "Sunt mulţumit de noile achiziţii, dar şi de faptul că am reuşit să ne păstrăm aproape tot lotul, aveam nevoie de toţi jucătorii pentru a avea o echipă omogenă şi competitivă. Sper că vom reuşi să ajungem în play-off, dar va fi foarte greu, pentru că 11 echipe se vor lupta cu şanse aproape egale pentru cele opt locuri disponibile", ne-a declarat antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

 

Preparator sârb la echipă

 

La primul antrenament de după vacanţă, cei 11 jucători prezenţi au avut surpriza de a se pregăti cu un preparator sârb, Dejan Jerotijevic, care activează şi la naţionala Serbiei. Acesta se va ocupa de încărcarea bateriilor la echipa orădeană timp de o lună şi jumătate, la mijlocul lunii septemrbie urmând să se întoarcă acasă. Componenţii echipei de baschet orădene vor efectua câte două antrenamente zilnice în această săptămână, urmând ca, de luni, 9 august, să efectueze un cantonament de 10 zile în staţiunea Băile Felix. Tot în ideea de a economisi bani, pentru că se ştie cât de greu se duce la capăt un sezon de prima ligă, stafful tehnic al formaţiei orădene a acceptat să renunţe la stagiul de pregătire iniţial, programat în Ungaria, şi să se pregătească la Felix, economisindu-se astfel o sumă de bani consistentă.

 

Fără echipă de Divizia B

 

După revenirea din cantonament, echipa va continua antrenamentele la sală, pregătirea de forţă fiind îmbinată cu şedinţe tehnico-tactice, urmând ca, pe 27 şi 28 august, CSM Oradea să dispute două jocuri amicale în compania colegei de eşalon, U Mobitelco Cluj-Napoca. În săptămâna imediat următoare, va avea loc turneul de la Oradea, la care vor mai fi prezente, alături de formaţia lui Cristi Achim, echipele BCM Târgu Mureş, CSU Atlassib Sibiu şi Nyiregyhaza. Managerul secţiei de baschet masculin, Şerban Sere, aprecia că echipa orădeană este mai omogenă şi mai puternică decât sezonul trecut, fiind pregătită să atace cu şanse calificarea în play-offul Diviziei A: "Nu are rost să ne ascundem şi să negăm, e clar că avem ca obiectiv calificarea în play-off, dar nu va fi o sarcină uşoară. Toate echipele s-au întărit, mai există şi modificarea liniei de aruncări de la trei puncte (aceasta a fost mutată de la 6,25 m la 6,75 m - n. r.), şi cum noi eram o echipă mulată pe acest gen de execuţii, va fi un pic mai greu, dar toate echipele se vor confrunta cu aceeaşi problemă. În ce priveşte echipa de Divizia B, am discutat cu mai mulţi parteneri de afaceri şi, în conjunctura actuală, nu cred că această intenţie se poate materializa", a precizat Şerban Sere.