Om te faci, pe banii statului Finanţare pentru pregătirea profesională în sectorul alimentar
Agenţia Naţională pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANÎMMC) va derula un program - cu un buget pentru 2003 de 3,6 miliarde lei - destinat finanţării parţiale a participării comercianţilor din sectorul alimentar la o serie de cursuri profesionale.
Programul vizează acordarea unor alocaţii financiare nerambursabile comercianţilor care vor participa la cursuri de formare sau de calificare profesională în sectorul alimentar şi de alimentaţie publică, precum şi la la cursuri privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, se arată într-un comunicat al ANÎMMC.
Va fi finanţată, de asemenea, participarea la cursuri de specializare pentru dobîndirea unor competenţe profesionale suplimentare, în meserii specifice, precum şi pentru aprofundarea noţiunilor referitoare la metodele moderne de conducere a unităţilor comerciale şi la tehnicile noi de vânzare.
Pentru a beneficia de prevederile acestui program, solicitanţii trebuie să fie organizaţi conform legii privind societăţile comerciale, sau să fie persoane fizice sau asociaţii familiale autorizate şi să aibă un număr maxim de 49 de angajaţi.
Capitalul social al firmei solicitante trebuie să fie integral privat, iar o altă condiţie se referă la îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor şi taxelor către stat.
Bugetul de stat va asigura, prin acest program, 60% din valoarea fiecărei cheltuieli eligibile efectuate, dar nu peste o cotă maximă a finanţării pentru fiecare activitate.
Ordinul ANÎMMC privind aprobarea procedurii de aplicare a programului a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial, iar proiectul va deveni operaţional după publicare.
Comercianţii vor putea să depună cererea de finanţare, până la data de 15 octombrie.
Potrivit legii privind comercializarea produselor şi a serviciilor de piaţă, vânzătorii din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică vor putea lucra în acest domeniu, începând cu data de 1 ianuarie 2004, doar dacă au absolvit un curs de pregătire profesională sau dacă au cel puţin doi ani de experienţă în domeniu şi au absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.