CS Voinţa dispune de un balon cu aer cald, necesar desfăşurării activităţii de tenis de câmp şi în sezonul rece, dar nu are banii necesari pentru instalarea acestuia. Directorul clubului orădean, Mircea Drăgoi, este în căutarea unui partener care să suporte aceste cheltuieli cifrate la aproximativ 15.000 de lei.

E nevoie de 15.000 de lei

Balonul se află de mai multă vreme în posesia clubului orădean, doar că din motive financiare nu a putut fi utilizat. "Ne-a fost donat de către un om de afaceri din Borş, iar singura pretenţie a binevoitorului a fost să-i dăm prilejul de a juca tenis la baza noastră. Din păcate, nu găsim fonduri pentru montarea lui, estimate la aproximativ 15.000 lei, atât cât ar costa instalarea sistemului de ancorare, schimbarea injectorului pentru combustibil şi celelalte aspecte tehnice. Ridicarea balonului nu necesită autorizaţie de construcţie", a declarat Mircea Drăgoi, într-o conferinţă de presă.

O necesitate în sezonul rece

Balonul presostatic cu aer cald ar urma să fie dispus pe două dintre terenurile cu zgură ale arenei Voinţa, caz în care tenismenii clubului orădean, dar şi alţii din oraş şi chiar din judeţ (Vadu Crişului, Şuncuiuş, Beiuş etc), şi-ar putea desfăşura normal activitatea în sezonul rece. "Avem 100 de copii şi cinci antrenori la club care nu ar mai fi nevoiţi să-şi continue pregătirea în săli sau în altă parte. De el ar putea beneficia şi copiii din judeţ", consideră directorul.

Caută sprijin financiar

Mircea Drăgoi va încerca să caute sprijin la Consiliul Judeţean Bihor sau societăţi private. "Mă doare sufletul că stă de doi ani la noi şi nu putem beneficia de el. Preţul unui balon nou variază între 30.000 şi 60.000 de euro, al nostru e second hand, dar ne-ar fi de mare folos dacă am găsi bani pentru instalarea lui. Odată realizat acest lucru, ar urma cheltuielile legate de funcţionare, care le-am acoperi din contribuţia părinţilor şi antrenorilor, dacă nu am găsi alte resurse. Speranţa mea e că demersul nostru de ridicare a balonului va fi susţinut de autoritatea publică judeţeană, cu care am colaborat foarte bine cu alte ocazii, sau de sponsor(i). Sunt dispus să apelez până şi la Simona Halep, care poate ne-ar ajuta, dar orice susţinere ar fi binevenită", a conchis Mircea Drăgoi.

Iubitorii sportului cu dare de mână pot să-şi ofere sprijinul la numărul de telefon 0723/391.348.