Nu mai puțin de 1.643 de proprietari, 434 de clădiri și 49 de terenuri vor fi supraimpozitate în Oradea, în 2022.

Nu mai puțin de 1.643 de proprietari, 434 de clădiri și 49 de terenuri vor fi supraimpozitate în Oradea, în 2022.
Azi, 22 decembrie, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.
Echipele de arheologi de la Muzeul Ţării Crişurilor au identificat nouă situri noi, în cadrul săpăturilor efectuate la traseul viitorului drum expres dintre Oradea Girația Sântandrei - Autostrada A3 Biharea. Dintre acestea se remarcă o așezare multistratificată aparținând perioadei mijlocii a Epocii Bronzului.
An de an, în această perioadă, în curtea Liceului Don Orione din Oradea, are loc o călătorie în timp, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, când se năștea Pruncul Isus.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu echipa „Proterra - Modelism & Arhitectura, invită publicul, începând cu data de 24 decembrie, la o expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului.
Unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din România, platoul carstic Padiş, este subiectul unui album fotografic care a fost lansat marţi, 21 decembrie, de Alpin Expe, în parteneriat cu Administraţia Parcului Natural Apuseni şi Travel Guide România.
La final de an, redacția revistei Familia le-a pregătit cititorilor nu doar lansarea numărului dublu 11-12, ci și două lansări de carte. Este vorba despre volumul Bihorul poetic postbelic. O perspectivă critică asupra liricii româno-maghiare, studiul literar semnat de Mihók Tamás, recent apărut la Editura Universității din Oradea, și de volumul colectiv de proză scurtă Cartea orașelor.
În anul în care Metallica își celebrează cea de-a patruzecea aniversare cu stadioane mereu pline și concerte cu casa închisă, la Editura Casa apare un titlu dedicat publicului românesc, care simte și trăiește la unison cu marea familie heavy metal: „Metallica - Povestea din spatele cântecelor” - o carte de Chris Ingham, în traducerea excelentă semnată de Nicolaie Ardelean.
Ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Oradea s-a desfăşurat, din nou, în sala festivă a Primăriei Oradea, care, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, are o nouă faţă. Consilierii au votat peste 2.000 de proiecte, cel mai disputat fiind Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală, care propune, printre altele, demolări de case pentru lărgirea unor străzi.
În acest an, în judeţul Bihor, au fost investiţii de peste 350 milioane lei în modernizarea sau reparaţiile drumurilor naţionale, cea mai mare sumă fiind alocată pentru finalizarea lucrărilor la DN 76 Oradea-Vârfurile. Anunţul a fost făcut ieri de şeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan.