Cinci proiecte finanțate - Programul Bursa Talentelor
Pe cât de diverse, pe atât de necesare comunității, cele cinci proiecte câștigătoare sunt în plin proces de desfășurare.
Două studente de la Facultatea de Medicină din Oradea abordează problema lipsei educației sanitare și sexuale în cadrul instituțiilor de învățământ din județul Bihor. Statisticile arată că, anual, în jur de 300 de minore devin mame.
„Prin campanii de informare, conștientizare și prevenție, se vor desfășura o serie de activități destinate copiilor și adolescenților, cu scopul minimizării problemelor și riscurilor cu privire la sănătate. Activitățile vor fi adaptate în funcție de grupa de vârstă și vor include un kit de igienă, alături de un ghid cu informații relevante subiectului abordat”, anunță Maria Ursu, Grant Manager, Fundația Comunitară Oradea.
Doi studenți de la Facultatea de Științe Economice din Oradea vor aduce, sub aceeași umbrelă, antreprenori și viitori antreprenori din România, pentru a crea o rețea națională care să faciliteze dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale studenților, contribuind, ulterior, la dezvoltarea economiei românești.
Două învățătoare de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea vor organiza, la alt nivel, activitățile de educație muzicală, care sunt, pe bună dreptate, o necesitate în viața copiilor. Proiectul promovează resursele necesare pentru a descoperi, a înțelege și a învăța muzica într-un mod plăcut și atractiv. „Printr-o gamă largă de activități și jocuri muzicale, școlarii din ciclul primar vor învăța să comunice mai bine, își vor dezvolta abilități, precum: coordonarea, atenția, capacitatea de concentrare și cea de relaxare”, menționează Maria Ursu.
Un tânăr orădean, student al Universității Loughborough (UK), urmărește digitalizarea turismului local prin trei modalități: Academia de Livrare a Experienței Turistice; Ghidul călătorului în Oradea/ Oradea Digital City-Booklet; Turul virtual al Orașului Oradea/ Oradea Virtual Tour.
O tânără pasionată de artă va reprezenta, prin proiectul ei, o platformă și o galerie de artă contemporană în spațiul public, încurajând comunitatea artistică locală la originalitate.
În acest fel, orașul de pe Crișul Repede va fi revitalizat estetic, prin culoare și concept, funcționând ca o unealtă în slujba frumosului și armoniei sociale.
Programul este implementat, la nivel local, de Fundația Comunitară Oradea, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, Madrugada, Golde Oradea, Decitex RO, VPK Packaging Salonta, Sema Express, Nidec Oradea, EGV International Recruitment, Accesa, Communications Media, Celestica și Plexus.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.