Consiliul de Administrație al Poștei Române a decis aplicarea măsurii de șomaj tehnic, pe o perioadă de 4 zile, pentru toți angajații companiei. Asta în condiţiile în care premierul Ludovic Orban a anunţat că şomajul tehnic nu mai reprezintă o opţiune în sectorul bugetar.

Conducerea Companiei Naționale Poșta Română a ales, pentru luna aprilie, soluția unui șomaj tehnic de 4 zile pentru toți angajații Poștei Române, în două tranșe, astfel: în perioada de după Paște, pentru jumătate din personal (21 - 24 aprilie), iar cealaltă jumătate dintre angajați, înainte de 1 mai (27 - 30 aprilie). Din acest motiv difuzarea presei, inclusiv a cotidianului Crişana, este blocată, deoarece CN Poşta Română nu a luat măsura acoperirii zonelor/ localităţilor în care factorii poştali au fost trimişi în şomaj tehnic.

„Compania Națională Poșta Română este afectată din punct de vedere economic, constatându-se o diminuare semnificativă a veniturilor ca urmare a măsurilor de distanțare socială impuse de autorități, care au dus la un trafic redus în unitățile poștale, dar și a suspendării traficului poștal internațional pe majoritatea destinațiilor”, se arată într-un comunicat al CN Poşta Română.

Acelaşi comunicat de presă mai precizează: „Totodată, asigurăm toți clienții companiei că măsurile luate nu vor afecta distribuirea trimiterilor și a prestațiilor sociale care se va desfășura, în continuare, conform graficului stabilit cu instituțiile statului. Poșta Română depune toate eforturile pentru a-și continua activitatea economică în beneficiul clienților.”

Poşta Română trebuie să-şi respecte clienţii

Deoarece în aceste zile numeroşi abonaţi ai ziarului Crişana au reclamat faptul că nu au primit ziarul, am notificat CN Poşta Română să-şi respecte contractul de difuzare a presei şi respectarea drepturilor clienţilor pe care îi are. De altfel, chiar în comunicatul din 16 aprilie, semnat de Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, s-a subliniat faptul că „interesele clienţilor Poştei nu va fi afectat.” Astfel, abonaţii de presă trebuie să reclame CN Poşta Română sucursala Oradea faptul că nu primesc ziarul la numerele de telefon 0259-440.800 (secretariat) 0259-430.909 şi 0259-416.781 (serviciul clienţi).

Programul de lucru al subunităților poștale

„București, 16 aprilie. Compania Națională Poșta Română aduce la cunoștința clienților săi că programul de lucru al subunităților poștale din mediul urban și rural va suferi modificări în perioada următoare.

Astfel, în perioada 21 - 24 aprilie 2020, în mediul urban, Oficiile Poștale de Prezentare și Complexe, Ghișeele Exterioare de Prezentare și Complexe pendinte de O.P., Ghișeele Exterioare Complexe pendinte de O.Z.P, Sucursala Servicii Express și Fabrica de Timbre își vor desfășura activitatea cu 50% din personal. În mediul rural, toate agențiile și circumscripțiile poștale vor fi închise. Oficiile Poștale și Ghișeele Exterioare Rurale își vor desfășura activitatea curentă cu 50% din personal.

Totodată, în perioada 27 - 30 aprilie 2020, în mediul urban, Oficiile Poștale de Prezentare și Complexe, Ghișeele Exterioare de Prezentare și Complexe pendinte de O.P., Ghișeele Exterioare Complexe pendinte de O.Z.P, Sucursala Servicii Express și Fabrica de Timbre își vor desfășura activitatea cu 50% din personal. În mediul rural, toate agențiile și circumscripțiile poștale vor funcționa cu program normal de lucru. Oficiile Poștale și Ghișeele Exterioare Rurale își vor desfășura activitatea curentă cu 50% din personal.”