Centrul Oradiei s-a umplut ieri de culoare, grație Carnavalului Florilor, un eveniment cu tradiție îndelungată, mult așteptat de orădenii de toate vârstele.

Din cauza lucrărilor deja demarate și care au fost începute pe diferite artere importante din oraș, ediția din acest an a Carnavalului Florilor Oradea nu a mai parcurs un traseu pe bulevardele din Oradea. În schimb, carele alegorice au fost aduse direct în Piața Unirii, unde au putut fi admirate pe tot parcursul zilei, după care a doua zi au pornit într-un tur al județului, prin localitățile Biharia, Tămăşeu, Roşiori, Diosig şi Săcueni.

Prezente la cea de-a 50-a ediție a Carnavalului Florilor de la Debrețin, carele alegorice, expuse în orașul de pe Crișul Repede, au fost: carul comun al orașelor Debrețin și Oradea, ce reprezintă tradițiile celor două orașe și comunități; carul Legendei Sfântului Ladislau - realizat pentru vizita Papei în România; „Lumea Modei” – realizat de magazinul Forum din Debrețin; „Dă-ne azi pâinea cea de toate zilele” – carul comun al Consiliilor Județene Bihor și Hajdú-Bihar și „ Dansul Leului alb și roșu” – carul comun al regiunii Tayoma din Japonia și a orașului Debrețin.

Evenimentul emblematic al oraşului înfrăţit cu Oradea, Carnavalul Florilor este o manifestare culturală cu tradiție, care a ajuns la cea de-a 50-a ediţie în Debreţin şi la cea de-a 14-a în Oradea şi Bihor. Potrivit reprezentaților Fundației Euroregiunea Bihor Hajdú-Bihar din cadrul Consiliului Județean, organizator al manifestării „Fereastră deschisă spre Europa”, programul a cuprins mai multe evenimente artistice.

În județul nostru, Carnavalul Florilor a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, prin APTOR, în parteneriat cu Primăria orașului Debreţin și compania Főnix (compania care construiește carele alegorice), şi de Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hajdu-Bihar.