Polițiștii și pompierii bihoreni vor fi la datorie în minivacanță, acționând pentru prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

 

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., în medie, zilnic, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri acționează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră. Zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto acţionează pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În toată această perioadă, pentru asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă  publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii, poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, în echipe mixte, alături de jandarmi, pompieri și poliţişti de frontieră, urmând a fi efectuate controale în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural.

Polițiștii rutieri și de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Pe timpul minivacanţei de 1 Decembrie, efectivele unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor vor fi prezente în mijlocul comunității, unde vor participa la evenimentele destinate sărbătoririi Zilei Naționale a României și vor asigura măsurile de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor.

Astfel, în data de 1 Decembrie, șapte plutoane de pompieri vor defila în localitățile Oradea, Salonta, Marghita și Valea lui Mihai, un efectiv de peste 150 de pompieri bihoreni luând parte la ceremoniile militare desfășurate cu prilejul Zilei Naționale a României. De asemenea, în cadrul paradelor militare organizate în data de 30 noiembrie în Aleșd, respectiv în data de 1 Decembrie în Marghita, pompierii vor defila cu autospeciale de stingere, de lucru la înălțime, autospeciale de descarcerare, ambulanțe SMURD și alte echipamente și mijloace specifice. Pentru gestionarea, cu promptitudine și eficiență, a situațiilor de urgență care pot apărea în această perioadă, peste 250 de pompieri salvatori sunt pregătiți să intervină în orice moment, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul producerii unor evenimente de amploare.

La urgențele medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților inspectoratului, cu 10 ambulanțe de tip B2 și cu autospeciala pentru victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu două unități de terapie intensivă mobilă (din care una cu specific neonatologic) și autospeciala medicului de urgență.