Ludovic Orban, la Oradea, după ce l-a atacat pe Cîțu - „Lucrurile se pot schimba, dacă încetează atacurile reciproce”
Venit la Oradea, la ședința Colegiului Director Județean, pentru a-și prezenta moţiunea „PNL - Forţa Dreptei” și a convinge liberalii bihoreni să îi acorde votul la congresul de alegere a președintelui PNL din 25 septembrie, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus duminică, printre altele, că de la intrarea premierului Cîțu în cursa pentru fotoliul de lider al PNL, partidul tot scade în sondaje.
Cu câteva ore înainte de vizita președintelui PNL, Ludovic Orban, la Oradea, Biroul Politic Județean al PNL Bihor a dat un comunicat de presă în care a anunțat că „a hotărât să nu recomande delegaților PNL Bihor (n.r. - județul Bihor va fi reprezentat la Congresul Național de 192 de delegati, din care 15 de drept) susținerea uneia sau alteia dintre candidaturi, lăsând la latitudinea acestora să voteze cum vor considera de cuviință”.
După ședința Colegiului Director Județean, desfășurată duminică, de la ora 11.00, în sala de ședințe a Prefecturii Bihor, cu privire la acest subiect, Ludovic Orban a declarat: „Există o prevedere statutară care spune clar că nici Colegiul Director Județean nu poate să dea un mandat imperativ delegaților care participă la congres. Fiecare delegat ia decizia cu privire la alegerea președintelui în funcție de propria voință. Practic, PNL Bihor acționează în conformitate cu legile statutare ale partidului. Îi mulțumesc domnului Bolojan, mi se pare o atitudine corectă, democratică, statutară”.
Cu privire la performanța Guvernului Cîțu, Orban a explicat că actualul guvern este încă în primele 8 luni de mandat și că nu are cum începe cu toate motoarele pornite, se încearcă o armonizare, o cunoaștere reciprocă, o permanentă negociere.
„Îmi doresc ca odată cu debutul acestei campanii să înceapă și recredibilizarea PNL, iar toate mesajele pe care le transmitem să fie constructive, pozitive, echilibrate, să aibă darul de a le arăta oamenilor că suntem serioși, preocupați de a asigura o guvernare performantă, că suntem preocupați în primul rând de punerea în practică a programului de guvernare și de respectarea angajamentelor pe care le-am făcut și că, indiferent de rezultatul competiției interne, PNL își onorează angajamentele”, a mai spus președintele PNL.
Atac, cu eschivă, la Cîțu!
Mai mult, Ludovic Orban a dat de înțeles că sondajele care dau PNL cu 16% sunt false pentru că există „cercetări sociologice” interne care spun cu totul altceva.
„Interesant este că, până la intrarea în competiție a premierului Cîțu, partidul a înregistrat o încredere și o intenție de vot stabilă, în jur de 26-27%, iar după intrarea acestuia în cursă trendul este descendent, probabil undeva la 20-22%. Sunt convins că toți colegii mei care îl susțin pe Cîțu percep acest pericol. Mie mi se rupe inima că după o muncă uriașă pe care am dus-o în 2017, împreună cu toți colegii pentru a ridica partidul și a crește încrederea cetățenilor, ne confruntăm cu un astfel de fenomen pe care eu îl consider temporar. Am convingerea că vom depăși această perioadă. Cred că lucrurile se pot schimba dacă încetează atacurile reciproce. Unii dintre colegii împreună cu care am luptat la alegeri consideră că pot să-i facă bine lui Cîțu dacă mă atacă pe mine. Aici trebuie să demonstrezi că ești mai bun. În 25 septembrie va fi o competiție pentru președintele partidului. Nu-l ajută deloc nici pe Câțu, nici pe colegii lui, dacă mă critică și mă atacă pe nedrept. Aici trebuie să dovedești că ești mai bun. Că ai experiență mai mare, că ești mai bine pregătit, că ești mai corect, mai muncitor, ai viziune, ai obiective, că știi să pui în practică un plan strategic, că ai capacitatea de a conduce de a face un management serios pentru partid. Eu în campanie mă voi referi mai puțin la contracandidatul meu și mai mult la ceea ce cred că trebuie făcut în partid, și la ceea ce trebuie să facă PNL pentru români”, a mai declarat Ludovic Orban.
În ceea ce privește planurile liberalilor, președintele PNL a enumerat: creșterea contribuțiilor la pilonul II de pensii, recalcularea pensiilor, îmbunătățirea capacității de a produce energia de care are nevoie România, acasă (și din rațiuni de securitate energetică), o lege a consumatorului vulnerabil care să prevadă posibilitatea de sprijin a familiilor cu venituri mai mici, la plata facturilor, scheme de ajutor de stat pentru companiile energofage, scheme de ajutor pentru IMM-uri, desființarea SIIJ și modernizarea legilor Justiției.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.