Pianul din Parcul Libertăţii a fost distrus
Orădenii care obişnuiesc să se bucure de clipe de relaxare în Parcul Libertăţii ştiu că, de ceva ani, acolo există un chioşc cu un pian. Iubitorii de muzică pot să-şi exerseze talentul spre delectarea celor din parc. Miercuri noaptea pianul a fost distrus. Piesă cu piesă.
Vandalizarea a fost semnalată pe facebook şi a atras aproape instantaneu o sumedenie de reacţii. Făptaşul/făptaşii au distrus pianul metodic, bucată cu bucată. Iată de a scris orădeanul Teodor Romulus, cel care a semnalat vandalizarea pianului:
„Oradea este orașul nostru și ne bucură - nu-i așa ? - orice progres pe care îl dobândim în civilitate. Cei mai mulți dintre noi nu avem un aport direct la asta dar desigur suntem primitorii și donorii unor gesturi simple de bună cuviință. Există însă printre noi, câțiva, care dau din timpul lor, din câștigul lor pentru a aduce bucurie celor din jur. Marius, florarul de la chioșcul din Parcul Libertății, nu doar ca vinde flori dar și-a înconjurat chioșcul de o pace verde, înflorată, completată cu sunete de muzică clasică din boxe bine ascunse printre ghivece. Dar omul nu a făcut numai atât. A adus un pian în marginea unei alei retrase astfel încât oricine, în mod gratuit, să îi încerce sunetul. O mulțime de cunoscători care nu își permit să aibă propriul pian acasă ne-au delectat în plimbările noastre prin parc. Nu puțini sunt tinerii care au început a lua lecții de pian după ce, prima oară în viață, au atins clapele pianului din parc.
De câțiva ani pianul apare în micul chioșc de lîngă alee la sfârșitul primăverii și este dus la loc sigur pe la jumătatea toamnei. Săptămâna viitoare, Marius își propusese să ia pianul pentru iernare. N-a mai apucat. Ticăloșia și micimea umană există și printre noi și s-a manifestat azi prin vandalizarea pianului. In poză se vede cum, cu răbdare, făptașul a rupt fiecare ciocănel. Fiecare!
Dacă cineva poate da orice indiciu, că ar fi văzut între 16 - 17 octombrie pe cineva umblând la capacul superior al pianului, este rugat să anunţe pe Marius, florarul de la Florius SRL.”
Pianul, care este de fapt o pianiniă, a fost comandată în urmă cu mai mulţi ani de către Marius Sabău pentru copiii care doreau să exerseze în parc. Lemnul din care e confecţionată pianina a fost tratat special pentru a rezista în exterior, fiind de provenienţă din ţările nordice.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.