După o lungă colaborare cu cele mai importante galerii de artă din SUA și din Europa, artista Carmen Marin va avea prima expoziție personală într-un muzeu din România. Expoziția este organizată de Muzeul Țării Crișurilor și va fi vernisată la începutul lunii noiembrie.

Muzeul Țării Crișurilor organizează expoziția de pictură Dor a artistei Carmen Marin, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 5 noiembrie, de la ora 12.00, la sediul instituției din strada Armatei Române nr 1/A. Absolventă a Universității Naționale de Arte din București, Departamentul  Pictură, în anul 2000, la clasa maestrului Ștefan Câlția, Carmen Marin s-a făcut remarcată încă din perioada studenției prin expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate. S-a implicat activ în pregătirea expoziției permanente MEMORIALUL DURERII de la Sighet, a lucrat la restaurarea Bisericii Grecești cu hramul „Buna Vestire”, din București, iar prezența sa constantă în lumea artistică națională și internațională face ca, în anul 2004, să obțină la Lausanne (Elveția) Premiul pentru Artă, ca o primă recunoaștere internațională. Artista trăiește și lucrează în București și New York, are o colaborare fructuoasă cu o serie de galerii importante din Europa și S.U.A, iar lucrările sale se află în colecții renumite din întreaga lume.
„Cele 50 de lucrări din expoziție, realizate predominant în ultimii doi ani, surprind prin vigoarea concepției și profunzimea viziunii artistice. Ele vorbesc despre o stare de spirit, o realitate lăuntrică populată de copaci antropomorfici, îngeri umanizați, chipuri și personaje arhetipale. Tematica lucrărilor, cromatica, tușa adesea puternică, alteori delicată, precizia compozițională, relația dintre elementele imaginii, sunt manifestări elaborate ale limbajului plastic al artistei”, explică curatoarea expoziției, Adina Rențea. „50 de tablouri, 50 de doruri ascunse, ca o terapie sufletească, în care OMUL este tezaur, singurul capabil să dea forma plastică frumuseților pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi!”, mai spune curatoarea.
Expoziția va putea fi admirată pe simezele Muzeului Țării Crișurilor până în data de 12 februarie 2022. La vernisaj vor fi prezente doamna Carmen Marin și Adina Rențea, curatorul expoziției și preşedinta Asociaţiei Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase din București. Publicul este rugat să respecte regulile de acces în muzeu, acestea fiind postate atât pe site-ul muzeului, pe pagina de Facebook, precum și la intrarea în incintă.