Proiectul viitorului drum de centură al oraşului Aleşd va fi în dezbatere publică până în data de 12 ianuarie, pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor, cei interesaţi putând depune observaţii. Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că varianta pe care administraţia judeţeană o preferă are o lungime de 5,9 km, valoarea estimată fiind de 25 milioane de euro, TVA inclus. Această variantă este contestată de o parte din locuitorii din zonă.

Comisia tehnico-economică a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a analizat, ieri, cele trei variante propuse pentru centura oraşului Aleşd. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, care a prezentat toate cele trei propuneri de drumuri analizate de comisie. Astfel, prima variantă, care datează din 2010, are o lungime de 16,8 km, fiind estimată la aproximativ 102 milioane euro (aproximativ 6 milioane euro/km). Proiectul prevede traversarea Crişului Repede pe două poduri şi trasee lungi pe dealurile din jurul oraşului. Această variantă este cea mai lungă, cu costuri foarte mari, iar traseul ar ocoli atât Aleşdul, cât şi Tinăud.

A doua variantă ocoleşte oraşul Aleşd pe malul drept al Crişului fără să-l traverseze şi are o lungime de 6,4 km. Valoarea estimată este de aproximativ 27 milioane euro, TVA inclus, adică 4,2 milioane euro/km. Traseul prevede traversarea unor terenuri din situl Natura 2000, iar numărul de imobile şi terenuri ce trebuie expropriate este mare, fiind vorba inclusiv de hale industriale. A treia variantă, preferată de conducerea CJ Bihor, are o lungime de 5,9 km (3,7 km prin sudul oraşului şi 2,2 km prin partea de nord), cu o valoare estimată de 25 milioane euro, TVA inclus (4,2 milioane euro/km). Traseul este cel mai apropiat de oraş, pe care l-ar ocoli tot pe malul drept al Crişului Repede, fără să-l traverseze. Bolojan susţine că această variantă este cea mai scurtă, cea mai uşor de construit şi cea mai ieftină. De asemenea, presupune exproprieri de terenuri şi o singură clădire. Dezavantajul este că acest traseu va trece printr-o zonă de locuit, unde au fost construite case. De altfel, locuitorii din zona respectivă au protestat împotriva acestui traseu, nemulţumiţi că traficul greu va trece pe lângă casele lor. Ei au depus şi o petiţie atât la Primăria Aleşd, cât şi la CJ Bihor, semnată de 760 persoane prin care solicită să se renunţe la această variantă. Bolojan a menţionat că are acordul de principiu al comisiei tehnico-economice a CNAIR pentru această variantă, astfel că proiectul va putea fi consultat de cei interesaţi până în data de 12 ianuarie, aceştia putând depune observaţii. Sugestiile cu privire la cele trei trasee propuse pot fi trimise pe adresa de email sugestii@cjbihor.ro. Varianta finală va fi supusă aprobării la finalul lunii ianuarie. Până la sfârşitul lunii mai ar trebui realizat studiul de fezabilitate, după care va fi lansată procedura de proiectare şi execuţie, în paralel fiind făcute exproprierile. Centura oraşului Aleşd trebuie realizată până la sfârşitul anului 2023 pentru a putea fi finanţată din bani europeni.

În ce priveşte centura municipiului Beiuş, preşedintele CJ Bihor a afirmat că aici se înregistrează o întârziere de aproximativ o lună, cauzată de faptul că una dintre variante trece printr-un teren al unităţii militare din Beiuş, problemă care trebuie rezolvată cu Ministerul Apărării Naţionale. Şi centura Beiuşului trebuie construită până la sfârşitul anului 2023, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.