Ce înseamnă o bucătărie complet utilata: sfaturi utile pentru a găti mai eficient
În ziua de astăzi nu mai este necesar să petreci ore în şir în bucătărie pentru a prepara o masă, o gustare sau o băutură. Invenţiile moderne îţi pot uşura cu mult munca, fie că este vorba despre aparate, accesorii sau ustensile.
Dacă vrei să găteşti mai eficient, atunci ai nevoie de o bucătărie complet utilata şi nu doar cu electrocasnicele de bază. Pe termen lung, vei economisi mult timp şi vei depune mult mai puţin efort.
Descoperă câteva sfaturi utile pentru a găti mai uşor:
Încearcă un multicooker
O bucătărie completă poate începe de la aparatele şi ustensilele de gătit pe care le alegi. Dacă vrei să înlocuieşti oalele de inox clasice cu ceva mai performant, poţi încerca o oală sub presiune sau un multicooker.
Poţi opta pentru oale sub presiune Tefal, care să te ajute să găteşti rapid o mulţime de preparate. Cu oalele sub presiune Tefal poţi pregăti supe, ciorbe, tocănite, chiar şi fripturi delicioase, într-un timp foarte scurt.
Există mai multe tipuri de oale sub presiune Tefal, aşa că poţi alege în funcţie de nevoi şi de buget.
În afară de oală sub presiune de la Tefal, mai poţi încerca şi aparatele de tip multicooker. Un multicooker este alegere ideală pentru a găti fără să foloseşti aragazul, plita sau cuptorul. Te poate ajuta să prepari tocănite, supe sau ciorbe, orez, risotto, carne la aburi, ba chiar şi iaurt sau terciuri.
Printre cele mai populare modele de multicookere se numara Tefal One Pot, CrockPot şi Tefal TurboCuisine.
Alcătuieşte o listă de cumpărături
Dintr-o bucătărie completă nu pot lipsi alimentele de care ai nevoie pentru a pregăti mesele şi gustările zilnice. Dacă îţi doreşti să găteşti mai eficient, atunci ai nevoie de o listă de cumpărături pe care să o alcătuieşti atent.
Este o super idee să îţi organizezi zilele de cumpărături în funcţie de program şi să mergi mereu cu lista la tine. Ca să îţi alcătuieşti uşor lista pentru shopping, împarte alimentele şi lucrurile de care ai nevoie pe categorii. Cel mai simplu este să optezi pentru categoriile generale de alimente, precum fructe, legume, lactate, carne şi cereale.
Nu mai prăji mâncarea
Alimentele prăjite nu numai că nu aduc niciun beneficiu organismului, ci înseamnă şi multă bătaie de cap în bucătărie. Atunci când prăjeşti în tigaie, stropii de ulei pot ajunge pe blat, faianţa sau chiar pe hainele tale. De aceea, dacă vrei să găteşti mai eficient, este bine să renunţi la a prăji alimente. Asta nu înseamnă că nu te mai poţi bucura de pui crispy sau cartofi prăjiţi.
Poţi opta pentru air-fryer ca să prăjeşti şi rumeneşti alimente fără bătaie de cap şi fără un impact negativ asupra dietei tale.
Air-fryer-ul este alegerea perfectă pentru a prepara cartofi prăjiţi, friptura, pui crispy, omletă sau chiar prăjituri.
Bineînţeles, nu este absolut necesar să achiziţionezi o friteuză cu aer cald dacă vrei să renunţi la a prăji mâncarea. Poţi oricând să foloseşti cuptorul pentru a rumeni sau prăji alimente diverse.
Păstrează produse de curăţenie la îndemână
O bucătărie completă este o bucătărie ordonată, însă asta nu trebuie să însemne multă muncă pentru tine. Este o idee inspirată să păstrezi la îndemâna câteva produse de curăţenie care te ajuta să faci bucătăria luna, pe care să le foloseşti imediat după ce găteşti.
Un bun exemplu îl reprezintă şerveţele umede pentru bucătărie. Le poţi folosi pentru a şterge blatul sau masă după ce pregăteşti mâncarea, dar şi pentru a şterge plită.
Achiziţionează un robot de bucătărie
Un robot de bucătărie este o super opţiune dacă vrei să găteşti mai uşor şi să munceşti mai puţin în bucătărie. În prezent, majoritatea aparatelor de acest tip au funcţii diverse. Îţi pot fi de folos pentru a mărunţi sau toca legume, pentru a toca diverse tipuri de carne sau pentru a amesteca aluatul de prăjituri.
Depozitează corect mâncarea
O bucătărie completă înseamnă mâncare corect depozitată, de care să te bucuri pentru cât mai mult timp. Încearcă să separi alimentele care se ţin la rece de cele ce se păstrează la loc uscat şi răcoros. Dacă nu ai o cămară, poţi folosi dulapurile sau sertarele din mobilă de bucătărie. Evită să ţii produse pe pervazul de la geam, direct în lumina soarelui sau pe masa din bucătărie.
Alege electrocasnicele potrivite
Bucătăria nu este niciodată completă fără electrocasnicele potrivite. Optează pentru o plită şi un cuptor potrivite nevoilor tale, dar şi pentru un frigider suficient de încăpător. De asemenea, dacă vrei să îţi uşurezi viaţa, este o idee bună să achiziţionezi şi o maşină de spălat vase.
Nu trebuie să depui efort în bucătărie pentru a pregăti mesele sau gustările preferate. Alege să lucrezi smart, cu ajutorul aparatelor moderne, dar şi cu o organizare ca la carte. Foloseşte electrocasnice precum multicooker-ul sau air-fryer-ul, planifica atent lista de cumpărături şi depozitează corect mâncarea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.