Fără doar și poate, portughezul Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai planetei și, deși a împlinit 34 de ani la începutul acestui an, se află într-o formă de invidiat, fiind, conform jurnaliștilor spanioli care au cercetat istoricul său medical din ultimii ani, la o vârstă biologică de numai 23 de ani. Dacă e să ne luăm după datele publicate în presa din Spania în urmă cu ceva timp, se pare că procentul de grăsime din corpul starului portughez este de doar 7% (aproximativ 10% este media jucătorilor profesioniști de fotbal în prezent), iar masa musculară reprezintă 50% în cazul lui Ronaldo, peste media de 46% a fotbaliștilor activi în cele mai puternice campionate. Nu e de mirare astfel că CR7, care a depășit recent borna istorică de 700 de goluri înscrise în carieră, se află pe locul 1 în topul golgheterilor din cea mai importantă competiție fotbalistică europeană, UEFA Champions League, indiferent dacă acesta este alcătuit exclusiv din fotbaliști aflați încă în activitate sau include și marcatorii retrași din activitate.

 Top golgheteri UEFA Champions League aflați încă în activitate

  1. Cristiano Ronaldo (127 goluri-Manchester United, Real Madrid, Juventus)
  2. Lionel Messi (112 goluri-Barcelona)
  3. Karim Benzema (60 goluri-Lyon, Real Madrid)
  4. Robert Lewandowski (56 goluri-Borussia Dortmund, Bayern Munchen)
  5. Zlatan Ibrahimovic (48 goluri-Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona, PSG)
  6. Thomas Muller (43 goluri-Bayern Munchen)
  7. Sergio Aguero (37 goluri-Atletico Madrid, Manchester City)
  8. Edison Cavani (34 goluri-Napoli, PSG)
  9. Neymar (32 goluri-Barcelona, PSG)
  10.  Gonzalo Higuain (24 goluri-Real Madrid, Napoli, Juventus)
  11.  Luis Suarez (23 goluri-Liverpool, Barcelona)
  12.  Antoine Griezmann (21 goluri-Atletico Madrid)
  13.  Angel Di Maria (20 goluri-Real Madrid, PSG)
  14.  Gareth Bale (20 goluri-Tottenham, Real Madrid)
  15.  Mohamed Salah (20 goluri-Basel, Roma, Liverpool)
  16.  Franck Ribery (18 goluri-Bayern Munchen)
  17.  Willian (18 goluri-Sahtior Donetk, Chelsea)
  18.  Marco Reus (17 goluri-Borussia Dortmund)
  19.  Harry Kane (16 goluri-Tottenham) 

   Top marcatori în UEFA Champions League inclusiv fotbaliștii retrași din activitate

  1.  Cristiano Ronaldo ( 127 goluri-Manchester United, Real Madrid, Juventus)
  2. Lionel Messi (112 goluri-Barcelona)
  3. Raúl González (71 goluri-Real Madrid, Schalke)
  4. Karim Benzema (60 goluri-Lyon, Real Madrid)
  5. Ruud van Nistelrooy (56 goluri-PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)
  6. Robert Lewandowski (56 goluri-Borussia Dortmund, Bayern München)
  7. Thierry Henry (50 goluri-Monaco, Arsenal, Barcelona)
  8. Zlatan Ibrahimović (48 goluri-Ajax, Juventus, Internazionale Milano, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United)
  9. Andriy Shevchenko (48 goluri-Dynamo Kyiv, AC Milan, Chelsea)
  10.  Filippo Inzaghi (46 goluri-Juventus, AC Milan)

După cum putem observa, singurul fotbalist cu șanse reale de a-l detrona pe Ronaldo din fotoliul de lider este, cine altul decât, argentinianul Leo Messi, aflat la 15 goluri distanță, însă cu 2 ani mai tânăr. Recent câștigător al celei de-a 6-a Ghete de Aur (singurul jucător din istoria fotbalului ce a reușit această performanță uimitoare), Leo Messi are șanse să pună mână în acest an și pe Balonul de Aur, fiind creditat, conform portalurilor specializate în pronosticuri fotbal și ponturi pariuri, cu a doua șansă la agențiile de pariuri online, la o cotă de 2.95, în timp ce Cristiano Ronaldo, deși pe 3, pare ieșit din cursă-cu o cotă de 19.00, iar principalul favorit este în acest moment olandezul Virgil van Dijk, la o cotă de numai 1.40. De altfel, fundașul lui Liverpool i-a devansat pe cei doi și în cursa pentru trofeul UEFA's 2018/19 Men's Player of the Year, devenind primul fundaș și primul jucător din Premier League ce câștigă prestigiosul titlu.  

 Săptămâna care urmează este programată o nouă rundă în Liga Campionilor, cea cu numărul 3 în acest sezon, astfel că atât Cristiano Ronaldo, cât și Leo Messi vor avea cel mai probabil ocazia să își treacă și alte reușite în palmares, Juventus evoluând pe propriul teren în compania lui Lokomotiv Moscova, iar Barcelona jucând în deplasare, pe terenul Slaviei Praga. La casele de pariuri online, 1.55 este cota pentru un gol marcat de Ronaldo oricând în poarta moscoviților, în timp ce o reușită a lui Messi la Praga este ceva mai improbabilă, fiind apreciata cu o cotă de 1.75.