„Chipul mamei" - Un mărţişor de la Împăratul Poveştilor
Cântece, poezii, momente de teatru-scurt asortate cu vibrațiile oratorice ale unui recital artistic „în cascadă", toate adunate într-o rapsodie a florilor, a îmbrățișărilor, a surprizelor păstrate cu sfințenie în sipetul aurit al unei inimi de copil. Acesta este tabloul orei deschise oferite mamelor și bunicilor invitate la școală vineri, 4 martie 2016, de elevii clasei a IV-a B din cadrul Colegiului Național „Teodor Neș" din Salonta.
„Chipul mamei este sfânt. Mama, icoana vieții noastre, este singura persoană pe care nu avem voie să o uităm. Am pus în acest proiect educațional toată dragostea, experiența, idealurile mele de fiică și de mamă", ne-a declarat doamna învățătoare Marioara Herpuț, care, prin această ultimă generație de elevi din clasa a IV-a B, încheie, anul acesta, o carieră profesională excepțională dedicată valorilor nepieritoare ale Școlii românești.
Concursul de cunoștințe literare cu tema „Un Mărțișor de la Împăratul Poveștilor" a adus diplome de apreciere tuturor participanților care au fost atent verificați de juriul alcătuit din doamna bibliotecară Dorina Popescu, doamna învățătoare Daniela Toma și de reprezentanta mămicilor și a bunicilor, doamna Ioana Cionca. Într-un moment inedit al orei deschise, doamna învățătoare Marioara Herpuț a prezentat elevilor și mamelor invitate o ediție autentică din primul Abecedar românesc intitulat „Metodă nouă de scriere și cetire pentru uzul clasei I primară" (Abecedarul lui Ion Creangă), o lucrare didactică redactată de Ion Creangă, în colaborare cu colegii săi institutori C. Grigorescu, Gh. Ienăchescu, N. Climescu, V. Răceanu și A. Simionescu, care a apărut la Iași pe 8 iulie 1868.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.