Pe ordinea de zi a Consiliului Local Beiuș s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării, în cadrul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, a unei linii de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Beiuș s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării, în cadrul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, a unei linii de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.
Primăria și Consiliul Local Lunca o organizat, ieri, comemorarea unui secol de la cumplitul asasinat a avocaților beiușeni Dr. Ioan Ciordaș și Dr. Nicolae Bolcaș care a avut loc în primăvara anului 1919.
40 de cadre didactice maghiare de la Grădinița „Csodakút” Egyesített Óvoda din Csepel, Budapesta, condus de directoarea Hirholczné Faragó Tünde, au făcut vineri și sâmbătă, 5-6 aprilie, o vizită în Salonta pentru a pune la punct, împreună cu profesorii de la GPP „Toldi”, etapele unui parteneriat educațional intitulat „Tradiții și valori”.
Liceul de Arte din Oradea a fost, în perioada 5-6 aprilie, gazda celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”. La această competiție au participat peste 160 de elevi din 10 licee din ţară: Alba-Iulia, Arad, Timişoara, Baia-Mare, Deva, Satu-Mare, Zalău, Lugoj, Cluj-Napoca şi Oradea.
La finele săptămânii trecute, pesediștii beiușeni au organizat o amplă acțiune de plantare de puieți din specia gorun, locul ales fiind Dealul Bitii, de pe raza comunei Uileacu de Beiuș.
Miercuri, 3 aprilie, membre ale Organizației de Femei a Pro România Bihor, împreună cu Mariu Cuibuş, coordonatorul Organizației Pro România Salonta, şi alţi membri, au vizitat Fundația Sfântul Anton.
Vineri, 5 aprilie, istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, s-a aflat la Beiuș, acesta fiind însoțit de academicianul Ioan Bolovan, prorectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Beiușenii au comemorat joi, 4 aprilie, un secol de la cumplitul asasinat comis la Lunca, în primăvara anului 1919.
După succesul înregistrat în emisiunile „Serviţi vă rog”, „Românii au talent” şi „La Măruţă”, Circo Acquatico Bellucci se întoarce în România cu un nou concept circ şi teatru.
Exemplul personal constituie cea mai bună metodă de educație civică, de popularizare și propagandă. Voluntariatul trebuie să devină o conduită civică a cetățenilor dintr-o comunitate, o deprindere, un mod de conviețuire socială.