Comunitate
DUMEXIM SRL - partenerul de încredere!
- 17 Noiembrie 2009
- Citeste
DUMEXIM S.R.L, partenerul de încredere - Calitate, Eficienţă, Respect, Dăruire
- 16 Noiembrie 2009
- Citeste
Calitate, Eficienţă, Respect, Dăruire - DUMEXIM SRL, un partener de încredere al administraţiilor locale
- 13 Noiembrie 2009
- Citeste
Deţinuţii şi deportaţii vor doar o bătrâneţe liniştită
De teamă că Uniunea Europeană ar putea obliga statul român să le taie din drepturi, foştii deţinuţi politici şi deportaţi se gândesc la diverse metode de acţiune. La nivel naţional, foştii deţinuţi politici se gândesc să dea în judecată statul, dacă li se va atinge de drepturi, pentru a-şi recupera prejudiciile cauzate de regimul comunist. Conducerea Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România - Filiala Bihor, precum şi cea a Asociaţiei Deportaţilor şi Victimelor Oprimării Comuniste Bihor nu crede însă că se va ajunge până acolo.
- 09 Noiembrie 2009
- Citeste
Averea Gojdu din Ungaria, furată şi vândută
- 06 Noiembrie 2009
- Citeste
Moştenirea Gojdu, testamentul uitat de urmaşi - Casa memorială, placată în fals de Primărie
- 05 Noiembrie 2009
- Citeste
Cine calcă în picioare Testamentul lui Gojdu?!
- 04 Noiembrie 2009
- Citeste
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Scutul de fier din vestul ţării - A fost odată Garnizoana Oradea
În anii '80 era cea mai puternică grupare militară de pe teritoriul României. Astăzi, de ea s-a ales praful. Epoca de glorie a Garnizoanei Oradea mai trăieşte doar în amintirea ofiţerilor care au activat aici şi a foştilor comandanţi, azi pensionari. O parte din cazărmi au fost demolate, în alte clădiri şi-au făcut loc noi instituţii. A rămas activă doar o mică unitate de transmisiuni care urmează şi ea să fie mutată, plus unitatea militară de la Beiuş. Singurele uniforme militare care mai amintesc de Garnizoană sunt Jandarmii şi Pompierii, dar ele nu mai ţin de Armată.
- 27 Octombrie 2009
- Citeste
65 de ani de la eliberarea Bihorului (II) - Puţinii eroi supravieţuitori sunt tot mai singuri
Acum 65 de ani, flăcăii din satele judeţului rămase sub administraţie românească erau încorporaţi cu preponderenţă în Divizia 3 Vânători de Munte. Poate acesta a fost şi motivul pentru care conducerea Armatei Române a decis ca Divizia să fie trimisă să lupte tocmai în Bihor. În evidenţele Asociaţiei veteranilor de război - filiala Bihor figurau, la sfârşitul lunii august, 1.007 veterani de război şi 55 de văduve de război care nu s-au mai recăsătorit. Puţini dintre foştii combatanţi care au luptat nemijlocit în zona Oradiei au mai rămas în viaţă. Unii dintre ai au lăsat mărturii scrise despre conflictul armat la care au participat.
- 12 Octombrie 2009
- Citeste
Crişana Digitală

