Joi, 3 martie, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" din Beiuș s-a desfășurat cea de-a cincea activitate din cadrul proiectului „Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă", proiect social cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene - CAERI 2016, la domeniul „Educație civică, voluntariat, proiecte caritabile".

Convinși că generozitatea și bunătatea se învață în familie și școală, devenind apoi o trăsătură constantă a omului, inițiatorii proiectului „Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă" și-au propus un scop generos: creșterea gradului de sensibilizare a tinerilor în vederea reducerii abandonului școlar, a diferențelor sociale și materiale dintre elevii proveniți din medii diferite. Profesoara Elena Grigoraș, una dintre inițiatorii proiectului, a declarat că aceștia și-au propus ca în acest an să implice peste 650 de elevi și 50 de cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș" și circa 300 de elevi și profesori de la școlile partenere sau de la cele din Beiuș.

Despre activitatea de la mijlocul săptămânii trecute, ne-a vorbit profesoara Monica Fâșie, una dintre organizatoare, aceasta precizând că festivalul de muzică, poezie și teatru, desfășurat în paralel cu expoziția de produse confecționate de elevi, este principalul eveniment cultural-artistic din cadrul proiectului. La reușita manifestării au contribuit peste trei sute de elevi de gimnaziu și liceu, programul pregătit de aceștia fiind dedicat Zilei Mamei. Cât privește obiectele decorative și mărțișoarele pe care elevii le-au confecționat și expus, acestea au fost valorificate în scop umanitar, pentru acordarea de burse elevilor cu situație materială precară.

În cadrul proiectului social „Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă", beiușenii de la „Ciordaș" nu sunt singuri, instituțiile partenere fiind din mai multe regiuni ale țării: Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan" Arad, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni (județul Alba), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși" Satu Mare, Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc (județul Sălaj), Liceul Tehnologic „Henri Coandă" Sibiu, Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău (județul Bihor) și Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu" Mărgineni-Slobozia (județul Olt). Celelalte instituții implicate în proiect sunt: Fundaţia „Căminul Francesco", Casa de Cultură „Ioan Ciordaş" și Muzeul Municipal, toate din Beiuş.  Eleonora Grigoraș a arătat care sunt beneficiarii proiectului social „Suflet lângă suflet, inimă lângă inimă": copiii instituționalizați de la „Căminul Francesco" din Beiuș și din unele locații similare stabilite de școlile partenere, precum și elevii din școlile partenere care sunt orfani, cei de etnie rromă ori cu familii numeroase și situație materială precară.