Tradiționala festivitate de Revelion din centrul Beiușului a fost una la fel de scurtă ca anul trecut, edilul Petru Mlendea-Căluș și Anca Banda, referent la Casa de Cultură Beiuș, întâmpinându-i pe beiușeni cu tradiționalul discurs al edilului, cu câteva pahare de vin spumant și cu nelipsitul foc de artificii.

În fața a peste o mie de beiușeni, primarul Petru Mlendea-Căluș a promis investiții de cinci ori mai mari decât bugetul urbei și le-a urat concitadinilor săi un an plin de realizări: „S-a încheiat un an 2019 în care Beiușul și-a regăsit liniștea și investițiile în curs încep să vadă efectul. Intrăm într-un an 2020 în care nivelul investițiilor este de cinci ori bugetul anual al orașului. Acestea, cu siguranță, își vor vedea efectul în perioada imediat următoare. Ele sunt contracte semnate, se știu inclusiv constructorii, și sunt convins că aceste investiții în sănătate, în educație, în infrastructură, în apa geotermală, în gaz, își vor face efectul în urbe, pentru bunăstarea cetățenilor noștri.”

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, după terminarea evenimentului, primarul Mlendea-Căluș a oferit detalii despre proiectele de investiții menționate cu ocazia discursului de Anul Nou: „Bugetul de investiții al Beiușului pe anul viitor este cam echivalentul a de cinci ori bugetul unui an și aceasta datorită fondurilor europene. Sunt câteva proiecte mari, respectiv cel cu spitalul, care este în curs, acesta pe zona centrală, care sunt convins că anul viitor, de Revelion, va avea o cu totul altă față și mai e acel proiect, de 4 milioane și jumătate, pentru un foraj de apă geotermală, care va asigura necesarul de energie termală pentru oraș. Mai sunt și alte proiecte în curs, referitoare la infrastructură, referitoare la bazinul de înot, cu fonduri de la Consiliul Județean și, de asemenea, pe C.N.I. (Compania Națională de Investiții – n.n.), avem baza sportivă de tip 1, la stadion – stadionul va lua o altă față – și, ca o noutate, am reușit să introducem pe lista C.N.I. inclusiv cinematograful din Beiuș.”

La final, interlocutorul nostru a menționat demersurile pentru introducerea gazului în zonă și, implicit, în oraș, acest combustibil urmând să fie utilizat atât de agenții economici, cât și în gospodăriile beiușenilor.