Deși populația de vârstă școlară este în scădere, renumele de care se bucură Beiușul, ca pol educațional în partea de sud-est a județului Bihor, a asigurat îndeplinirea integrală a planurilor de școlarizare propuse de unitățile de învățământ din oraș.

Mihaela Ilieș, directoarea Colegiului Național „Samuil Vulcan”, a declarat că pentru realizarea clasei a V-a a fost nevoie de admitere, mai mulți elevi optând pentru renumitul colegiu beiușean. Și clasele de liceu au fost ocupate integral, oferta vulcanistă cuprinzând două clase de Matematică-Informatică, una de Științele Naturii, două de Filologie și una de Științe sociale. Și la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” planul de școlarizare a fost îndeplinit integral. După cum declara directoarea Claudia-Florina Cighir, școala pe care o conduce a propus o clasă de a V-a, patru de liceu – Tehnician în activități economice, Tehnician în turism, Tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică și Tehnician în silvicultură și exploatări forestiere, precum și trei clase de profesională: Ospătar-chelner-vânzător în unități de alimentație, Brutar-patiser-preparator de produse făinoase și Mecanic utilaje și instalații în industrie.

Lucian Ropa, directorul Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, a anunțat depășirea planului de școlarizare inițial; deși existau doar 75 de locuri în cele trei clase de a V-a, școala a primit aprobare să-i integreze pe toți cei 86 de elevi din circumscripția școlară arondată. La liceu, situația este asemănătoare, cele trei clase propuse – de Matematică-Informatică, Filologie și Învățător-Educator (Pedagogic) – având câte 28 de elevi.

Din oferta Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” au făcut parte două clase pregătitoare – una tradițională și alta pe alternativa Step by Step și două de a V-a – una tradițională și alta cu predare intensivă a limbii engleze.

Mihaela Nemeș, directoarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu”, a salutat și creșterea efectivelor claselor cu predare în limba maghiară, care, deocamdată, funcționează simultan.