Un vechi proverb spune că „omul sfințește locul”, iar acest aspect se potrivește cum nu se poate mai bine „șușteanului” Dorin Traian Boca, acum consilier județean, deoarece prin toate acțiunile întreprinse de-a lungul anilor și-a dovedit atașamentul față de semenii lui.

În prima zi de școală, după vacanța Sfintelor Sărbători Pascale, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, al cărei director este profesoara Gabriela Tărcăieț, au avut parte de o surpriză plăcută: unsprezece calculatoare le-au fost puse la dispoziție. De aceeaşi surpriză au avut parte şi elevii de la Școala Primară nr. 3 Șuștiu (profesoare Lavinia Morar și Alina Bunta), care vor beneficia de șapte calculatoare. Evident, donaţia va ridica mult calitatea actului educațional în aceste instituții de învățământ, „Vinovat” de această realizare este „șușteanul” Dorin Traian Boca, care, cu sprijinul altor doi oameni de mare valoare, a reușit achiziționarea acestor calculatoare. La un asemenea eveniment major a fost prezent și preotul paroh Călin Pădurean, care a apreciat, și binecuvântat gestul, afirmând despre donator că „este un credincios adevărat, fiind în permanență alături de oamenii comunei, și nu numai, pe care îi sprijină întotdeauna, fiind practic un exemplu demn de urmat”.

În Banat localnicii au o vorbă, „eu mi-s fruncea”, iar această afirmație se potrivește de minune unor bihoreni de-ai noștri care nu-și uită originile, ci, din contră, prin multele acțiuni întreprinse dovedesc că își iubesc locurile în care au copilărit. Este vorba despre deputatul de Timiș, bihoreanul Marilen-Gabriel Pirtea, Cetățean de Onoare al Orașului Ștei din anul 2014, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României din anul 2016, rectorul Universității de Vest din Timișoara (o unitate de învățământ deosebit de prestigioasă, unde mulți bihoreni și-au făcut studiile superioare), care a facilitat donarea acestor calculatoare elevilor din comuna Lunca, și de alt bihorean, și el cu „rădăcini” în zona de sub poalele Munților Apuseni, Gabriel Morar, director administrativ la Universitatea de Vest din Timișoara. Dar, pentru cei doi bihoreni care „îs fruncea” în Banat, acest gest nu este singular, deoarece au mai ajutat și Școala Gimnazială „Georgiu Popa” Câmpani prin donația unor băncuțe școlare, table de scris, precum și 12 calculatoare, iar la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei,  mobilier școlar. După spusele acestor oameni generoşi, surprizele plăcute pentru elevii din Depresiunea Beiușului vor continua.

 

Implicat în viața comunității

Spiritul tânărului om de afaceri şi consilier judeţean Dorin Traian Boca s-a răsfrânt și în comunitatea din care face parte, fiind prezent la multe din acțiunile întreprinse atât pe raza comunei Lunca, cât și în Depresiunea Beiușului, unde întodeauna a fost prezent la solicitările avute. În acest sens mărturie stă faptul că a pus la dispoziție multe din utilaje de la propria societate în momentele critice când Crișul Negru a făcut adevărate ravagii la poalele Munților Apuseni. Evident, în satul natal, Șuștiu, este apreciat de toți consătenii prin acțiunile inițiate, „molipsind” prin implicarea lui la activități de ecologizare aproape toți consătenii, în mai multe rânduri.

În anul 2020, la sugestia mai multor prieteni, consăteni, dar și a celor care îl cunosc și îi apreciază calitățile, Dorin Traian Boca a hotărât să-și depună candidatura la funcția de consilier județean, tocmai din dorința de a fi mai aproape de nevoile celor pe care îi iubește necondiționat și pe care, mai ales, dorea să-i ajute în mod cât mai substanțial. Dorin Traian Boca a obținut mandatul de consilier județean, iar perioada care a trecut de când el își exercită acest mandat face dovada că cei care și-au pus speranțe în el nu s-au înșelat, ci, din contră, pot spune că au făcut o alegere foarte bună. Mărturie stă gestul făcut pentru o familie nevoiașă din satul Briheni pentru care, alături cu alți oameni de bine, a ridicat din temelii o casă nouă, dar și la Fânațe, unde a făcut același gest pentru o familie care și-a pierdut casa într-un incendiu.