Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor - Săptămâna verde în Pădurea Craiului
Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor le propune elevilor și profesorilor să (re)descopere Pădurea Craiului prin activități în natură. Destinația este ideală pentru activități educative, ariile protejate găzduind unele dintre cele mai deosebite specii de plante și animale.
Învățare în natură, trăind educația ca pe-o aventură... așa ar putea fi tradus și rezumat conceptul de „eduventure”. Copiii și tinerii ies astfel din mediul lor obișnuit, din zona de confort, și, întâlnindu-se cu natura, învață să o înțeleagă și să o protejeze.
Traseele tematice, panourile informative și alte facilități turistice din Pădurea Craiului își propun să susțină această îndrăzneață tehnică de învățare. Iar dacă tinerii vor primi și îndrumarea unui ghid de natură specializat, există toate ingredientele unei experiențe memorabile.
„Săptămâna Verde aduce o mulțime de activități educative interesante și captivante pentru elevi. Ne-am propus să ne implicăm în această inițiativă, propunând o serie de teme fascinante și provocatoare tinerilor. Astfel, ei vor putea să înțeleagă mai bine lumea în care trăim și vor învăța să aprecieze mai bine natura și elementele ei.
În cadrul acestui program, vom organiza trei activități educative tematice personalizate pentru fiecare zonă de desfășurare, iar experiențele vor fi facilitate de un ghid specializat pe natură. Printre „lecțiile” propuse sunt: „Apa și calcarul, o poveste ce a început cu milioane de ani în urmă”, „Secretele neștiute ale pădurii” sau „Peșterile Farcu și Meziad într-o altă lumină”. Turele vor avea loc în unele din cele mai pitorești areale din Pădurea Craiului, în Defileul Crișului Repede, pe Valea Dâlbii din Căbești sau la peșterile Farcu și Meziad”, susțin organizatorii.
Costurile de participare la activități vor fi minime, pentru a putea oferi fiecărui elev posibilitatea să experimenteze cu noi.
Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor poate fi contactat la tel. 0.359.410.556 și la e-mail: contact@capdd-bihor.org. Detalii despre fiecare activitate propusă, echipament sau costuri pot fi găsite pe padureacraiului.ro.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.