Consiliul Elevilor de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei a realizat o premieră, organizând „Balul Primăverii”, eveniment care s-a dorit, și reușit,  a fi o testare a aptitudinilor liceenilor șteieni în fața publicului.

Consiliul Elevilor de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei - a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct - a organizat, la Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei,  prima ediție a „Balului Primăverii”, un eveniment care s-a bucurat de un real succes.

„Am avut foarte mari emoții în organizarea acestui eveniment, însă am simțit sprijinul consistent al comunității din care facem parte și, parcă, dintr-o dată, totul a devenit mult mai ușor când directorii colegiului și profesorii ne-au susținut cu toate repetițiile, ajutându-ne substanțial la realizarea spectacolului. Vreau să mulțumesc, pe această cale, Primăriei și Consiliului Local Ștei, Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, pentru implicare, dar și sponsorilor European Foods&Drinks, pentru produsele lor delicioase oferite, cât și celor de la fabrica de pufuleți Goldy, dar și Librăriei „Anda”. Un gând aparte nutresc pentru florăria „Flori de Poveste”, care ne-a oferit aranjamentele florale, dar și lui Dumitraș TVD pentru tipărirea biletelor. Toți cei care facem parte din Consiliul Elevilor am avut o satisfacție aparte pentru reușita primei ediții și suntem convinși că „Balul Primăverii” va avea continuitate”, a afirmat, pentru CRIȘANA, eleva Adreea Tulbure, care a fost, alături de Anamaria Mușet și Luca Cupa, sufletul acestui eveniment foarte reușit.

„Balul Primăverii” a fost presărat cu multe momente artistice, dar s-a constituit și într-un concurs, cu premii, în care a fost inclus publicul spectator, dintre care câțiva curajoși au urcat pe scenă „duelându-se” pe teme din literatură, geografie, istorie, biologie, matematică, sport, cei doi moderatori - elevii din clasa a X-a B, Andreea Tulbure și Luca Cupa - reușind să capaciteze auditoriul printr-o prezență scenică aparte. De fapt, Andreea și Luca și-au păstrat grația prin care în urmă cu doi ani au fost laureații „Balului Bobocilor”, fiind desemnați Miss și Mister Boboc 2022. Prima care a urcat pe scenă a fost eleva din clasa a IX-a C, Daria Deliman, la pian, urmată de Raluca Teaha, gimnastică ritmică, și Nicolas Buz, chitară electrică. Ansamblul „Crăișorii Șteiului” - care a câștigat locul întâi la Concursul Național folcloric de tradiții și obiceiuri „Tradiții populare” de la Zimnicea, 2023 - a „rupt podeaua” cu jocuri populare de pe cursul superior al Crișului Negru. A urmat, la pian, Sarah Getzi, după care vocea inegalabilului George Jidoi a făcut ca sala să „tremure”, iar ropotele de aplauze să-l răsplătească din plin, la fel și pe Claudiu Silaghi. Casandra Popa, Cosmin Fundiur și Claudiu Silaghi au recitat din creații proprii, în timp ce Daria Carțiș a prezentat un moment muzical de excepție. Instrumentiștii Anamaria Lazea-Cîrstoiu, Ionuț și Dario și-au demonstrat talentul, precum și Ana Meza și George Mușet, într-un dans țigănesc care a antrenat mulți spectatori. La instrumente au cântat și Dario Bota, împreună cu George Șerban, după care karateka de la CS „Crișul Negru” Ștei, pregătiți de prof. Alin Pașca, au prezentat o demonstrație de...forță. Invitatul serii, „Sirop Mov”, a fost pe placul unui public care s-a dovedit foarte receptiv pe durata celor aproape trei ore cât a durat „Balul Primăverii”, la prima ediție.