La sediul Primăriei orașului Ștei, a avut loc protocolul de predare a amplasamentului pentru începerea lucrărilor de execuție a rețelelor de distribuție a gazelor naturale, în urbea de la poalele Munților Apuseni.

Sala de ședințe a Consiliului Local Ștei a fost marți, 15 februarie, gazda unui eveniment legat de bunăstarea comunității, care, la momentul finalizării, va aduce un nivel de trai mult îmbunătățit. Astfel, a avut loc protocolul de predare a amplasamentului în vederea executării lucrării „Înființare sistem de distribuție a gazelor naturale în orașul Ștei - rețele de distribuție gaze naturale pe teritoriul administrativ al orașului Ștei, județul Bihor, respectiv rețele de distribuție gaze naturale pe teritoriul admnistrativ al comunei Lunca, județul Bihor”.

La această întâlnire, pe lângă executantul lucrărilor, Nova Power&Gas SRL, au fost convocați reprezentații principalilor operatori de servicii publice de pe teritoriul orașului Ștei, care sunt implicați în proiect sau afectați de desfașurarea acestuia. Lucrările vor începe în cel mai scurt timp, atunci când starea vremii va permite desfășurarea acestora, iar finalizarea lor va trebui consemnată până la finalul acestui an. Așadar, unul dintre proiectele promise locuitorilor orașului Ștei de Iulian Balaj, la instalarea sa ca primar, introducerea gazului în urbe, iată, prinde viață, iar după mai multe etape care au necesitat derularea acestui proiect, putem spune că se intră în „linie dreaptă”, iar la finalul anului în curs va fi necesară doar o mică „scânteie” pentru ca în casele oamenilor să se aprindă mult doritul gaz natural, care va avea o rețea de distribuție de aproximativ 26 de kilometri.

„Introducerea gazului în Ștei este esențială, întrucât ea va soluționa una din principalele probleme sociale ale comunității locale. Cetățenii, agenții economici și instituțiile publice vor putea beneficia de această resursă energetică eficientă, a cărei amprentă de carbon este considerabil mai mică decât a combustibililor solizi. Impactul asupra mediului va fi unul pozitiv, întrucât este o resursă cu un grad de poluare foarte scăzut, reducându-se astfel nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră. Aspectul urbanistic al orașului nostru va avea de câștigat, creându-se un culoar evident acțiunilor pentru sistematizare urbană. Un potențial consumator va fi parcul industrial, care în viitor va constitui un motor de dezvoltare a orașului nostru. Acest proiect important ne va crea și momente de disconfort (pentru care ne cerem scuze), prin lucrările care se vor desfășura în proximitatea noastră, dar sunt convins că șteienii vor depăși aceste stări neplăcute și vor fi cooperanți cu operatorii care execută lucrările. Pentru acest lucru, le mulțumesc anticipat”, a afirmat, pentru Crișana, ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei. Într-adevăr, vor fi și momente mai puțin plăcute pentru locuitorii urbei, dar echipele de comunicare din cadrul Primăriei orașului Ștei vor transmite, prin sursele media, graficul de execuție pentru zonele în care se vor desfășura lucrările, cu cel puțin o săptămână înainte de începerea acestora.