Sărbătoarea Crăciunului înseamnă pentru noi toți bucuria Nașterii Domnului, bucuria unei lumini în suflet, o bucurie din care luminează continuu dorința de a face fapte bune, în mod sincer fără a simți vreun efort. A-i ajuta pe ceilalți înseamnă a da o parte din noi, un firicel din dragostea noastră.

 

An de an, elevii Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita se implică în acțiuni caritabile menite să aducă un zâmbet pe buzele celor încercați, sprijiniţi şi coordonaţi de conducerea liceului, consilierul educativ şi profesori, deoarece, împreună, facem front comun și întindem o mână de ajutor.

Anul acesta, grupul de voluntari al Liceului Tehnologic „Horea” s-a extins, implicându-se din ce în ce mai mult în astfel de activităţi de ajutorare a persoanelor aflate în situaţii delicate, iar acum, în prag de sărbători, aceștia și-au luat în serios rolul de spiriduși ai moșului. Săptămâna trecută, s-au derulat două proiecte caritabile: „Haina ce ţi-a rămas mică” şi „Cana de fericire”, ambele având acelaşi scop - de a aduce un strop de bucurie în sufletele celor ce plâng.

În cadrul proiectului „Haina ce ţi-a rămas mică”, s-au colectat articole vestimentare de la oameni simpli care își întorc fața către semenii mai încercați. Astfel de oameni simpli pot schimba multe și astfel de oameni formează familia „Horea”. Acum, în prag de sărbători  am făcut front comun și am  întins o mână de ajutor unor familii din satele învecinate, Boianu Mare, Păgaia, Poiana şi Abram, locuri în care am găsit multă suferinţă, sărăcie şi deznădejde.

„Cana de fericire” reprezintă un alt proiect în care elevii, cu mânuţele lor şi din fonduri proprii, au pregătit cu mult drag diferite băuturi, pe care le-au vândut colegilor şi profesorilor, iar din bănuţii adunaţi au cumpărat cadouri celor mici și au mers cu desaga plină la ușa familiilor greu încercate.

Zâmbetul de pe chipul fiecăruia, de la mic la mare, spune totul despre recunoștință, bucurie, împărtășirea prieteniei necondiționate. Doar împreună putem face aceste sărbători fericite pentru noi toţi.

Prof.dr. Remus Mircea SABĂU