Toate unitățile de învățământ din orașul Ștei sunt pregătite din toate punctele de vedere pentru noul an școlar, după afirmațiile celor care se vor ocupa de actul educațional din urbea de la poalele Munților Apuseni.

Dacă în urmă cu un an situația începerii anului școlar în condiții normale era o incertitudine, cauzată de situația pandemică la nivel mondial, în acest an școlar, care va începe peste câteva zile, toate unitățile școlare din urbe sunt pregătite să-și primească elevii în bănci, deoarece în toate au fost executate ample lucrări pentru a se putea crea condiții și mai bune desfășurării actului educațional.

Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”

Situația neschimbată în structura de conducere a școlii șteiene - prof. Emanuel Coroiu, director și Romulus Fâșie, director adjunct, iar. Prof. Felicia Țoța, consilier educativ - este garanția că lucrurile merg bine în această instituție de învățământ, iar acest aspect poate fi catalogat ca unul pozitiv. „Prioritatea numărul unu a fost igienizarea holurilor, a grupurilor sanitare și anumitor săli de clasă, în special clasele de debut, mă refer aici la clasele pregătitoare și, de asemenea, clasele a cincea. Evident, lucrări ar mai fi, însă din punctul nostru de vedere unitatea este pregătită pentru începerea anului școlar. Planul de școlarizare este îndeplinit în totalitate, adică cele patru clase pregătitoare s-au realizat, la fel și celelalte clase de a cincea”, a spus directorul Emanuel Coroiu.

Liceul Tehnologic „Unirea”

Pentru cei care își desfășoară activitatea în această școală, noul an școlar are o conotație aparte, deoarece pe parcursul anului 2022 se vor împlini 60 de ani de când prestigioasa instituție de învățământ de sub Apuseni pregătește și mai ales „lansează” pe piața muncii adevărați specialiști în mai multe domenii de activitate. Din acest an școlar de destinele liceului se vor ocupa prof. ing. Adrian Gruie și prof. Cristian Vieriu, director, respectiv director adjunct, precum și prof. Viorica Mone, consilier educativ. „Pe perioada vacanței am zugrăvit majoritatea sălilor de clasă, am amenajat vestiarele de la baza sportivă și am efectuat deratizarea, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. De asemenea, am achiziționat o bună parte din combustibilul necesar la centrala termică. Cu alte cuvinte, ne-am pregătit pentru a putea începe în bune condiții noul an școlar, dar și cu speranța că proiectele Erasmus+ se vor derula conform planificării, elevii putând să facă mobilitățile de proiect în țările partenere”, a afirmat directorul Adrian Gruie.

Colegiul Național „Avram Iancu”

Colegiul șteian, a cărei conducere este compusă din profesorii Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct, împreună cu prof. Mihaela Zaha, consilier educativ, este pregătit din toate punctele de vedere pentru a primi elevii în bănci. „Avem multe proiecte în derulare, proiecte finalizate, în special cel de reabilitarea școlii. Am finalizat reabilitarea internă care a constat în refacerea integrală a rețelei electrice și termice, plus tot ce înseamnă interior, tencuieli, zugrăveli, pardoseli. Un alt proiect de suflet, pornind la drum cu entuziasm, a fost sala de conferințe, pe care, împreună cu Primăria Ștei, IȘJ Bihor și Ministerul Educației, am pus-o la punct din toate punctele de vedere, iar împreună cu prietenii noștri de la Rotary Club Oradea am reușit să o dotăm cu mobilier, proiectoare, televizoare, stație audio, laptopuri, tablete. Am reușit să reabilităm și sala mică de sport, cu încălzire în pardoseală, unde sportivii de la CSȘ „Avram Iancu” să aibă cele mai bune condiții de pregătire, pe lângă sala polivalentă unde își desfășoară meciurile. Tot legat de sport, pot spune că avem semnat proiectul pentru baza sportivă multifuncțională, un proiect la standarde europene. Cu planul de școlarizare stăm foarte bine, cu o clasă de a cincea, trei de a noua, ocupate numeric maxim. Așadar, suntem pregătiți să începem noul an școlar în cele mai bune condiții”, a afirmat directorul Cristian Andru. Toți cei trei directori de la instituțiile de învățământ din urbe au specificat faptul că au o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei, care sunt alături de actul educațional pe care îl sprijină în permanență.