În perioada 14 – 16 august, la Muzeul Astra din Sibiu, a avut loc Târgul Creatorilor Populari. La această manifestare, județul Bihor a fost reprezentat de către profesorul Gheorghe Costea, meșter popular, împreună cu eleva sa Maria Ardelean, clasa a IX-a, la secțiunea icoane pictură - sticlă și lemn.

Târgul Creatorilor Populari din România, cunoscut şi sub denumirea de „Târgul de Sfânta Maria”, reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării. La ediția din acest an au participat peste 250 creatori populari din toate regiunile țării, iar ca element inedit, au fost invitaţi alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor. Din Bihor au participat prof. Gheorghe Costea, meșter popular, împreună cu eleva sa Maria Ardelean, clasa a IX-a, la secțiunea icoane pictură - sticlă și lemn. Profesorul și eleva sa au prezentat o mică expoziție în cadrul muzeului și au făcut, în perioada târgului, demonstrații practice a meșteșugului în domeniul picturii de icoane pe sticlă și lemn. La sfârșitul manifestării, cei doi au primit diplome de participare.

În cadrul Târgului au avut loc demonstrații culinare, cu degustare, la Gospodăria din Șeica Mică și la Târgul de Țară. De asemenea, pe scena de la Târgul de Țară s-a desfăşurat un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Gura Izvorului” - Vatra Moldoviței și de interpreții de muzică populară Adina Roșca, Cătălin Doinaș și Ionuț Robert Pumnea.

În ultima zi a târgului, la două dintre gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Gospodăria-atelier de olar din Marginea, județul Suceava și la Gospodăria-atelier de dogar, Straja, județul Suceava), artiștii Ansamblului „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței au susţinut o serie de dansuri tradiționale.