Ziua Femeii marcată sub Apuseni - 8 Martie la Ștei
Primăria și Consiliul Local Ștei în colaborare cu Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei și instituțiile de învățământ din oraș au organizat o serie de manifestări, derulate pe perioada a două zile, pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Internațională a Femeii.
Sala mare de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost, vineri, 6 martie, gazda unui deosebit spectacol organizat în cinstea acestei zile aparte din viața celor dragi nouă. Moderatoarea acestui eveniment, eleva din clasa a X-a, Cezara Popa, care s-a ridicat la înălțimea evenimentului, a vorbit despre semnificația și importanța zilei de 8 Martie, după care a invitat pe scenă doi „boboci”, Raluca Veseli și Natalia Naghi, de la Grădinița cu Program Normal Ștei, care, sub îndrumarea educatoarei Denisa Lucaciu, au recitat două poezii, răsplătite cu nenumărate aplauze. Elevii Colegiului Național „Avram Iancu”, a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian Andru și Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct, au debutat, sub bagheta prof. Vasile Buhaș, cu câteva piese muzicale susținute de Corul Armonia, iar elevii Alexandru Sabău, Andra Țigan, Eusebiu Mercea, Anamaria Oancea, Carla Gabor, Luisa Lazea, Paul Epureanu, Melisa Panda, Ovidiu Hora, au recitat poezii, în timp ce elevul Mihai Tira a oferit un moment instrumental. Pentru pregătirea acestui program au fost implicați și profesorii Oana Lengyel, Ioana Pordea, Inga Rusu și Codruța Tulvan. Casa de Cultură „Miron Pompiliu” a fost reprezentată de solista Andra Sabău, care a interpretat două cântece dedicate acestei speciale zile. Cântecele „Mama” și „De ce fug la tine mamă?”au fost interpretate de elevii Marcela Merce, Vanesa Guler, Georgiana Vlădic, Tudor Tamaș, Rareș Zbârcea, Traian Jula, de la Liceul Tehnologic „Unirea”, a cărui conducere este formată din prof. ing. Lucian Cernea și prof. Viorica Mone, director, respectiv director adjunct, după care „privighetoarea” cântecului șteian, Marcela Merce, a interpretat cântecul „Măi, măicuță, draga mea”. Echipa de dansuri a școlii, care cuprinde șapte perechi, a „bătut” podeaua cu jocuri de pe cursul superior al Crișului Negru. Coordonatoarea acestui program a fost profesoara Ioana Bogojel. Târgul de mărțișoare cu vânzare, care a putut fi vizitat încă din 20 februarie pe holurile Casei de Cultură, și-a închis cu această ocazie activitatea, iar la finalul spectacolului a fost extras, din tombola organizată pentru ajutorarea copilului Noel, biletul câștigător, pe numele lui David Bogdan, din Hârsești, pentru un premiu ce a constat într-un coș cu diferite produse. Tombola, organizată de colectivul din care a făcut parte Ioana Bogdan, Camelia Ignat, Adina Vesa și Lorena Fodor, a reușit să strângă suma de 383 de lei care va ajunge la familia acestui copil.
Pentru sexul frumos, cafe-concert
Pentru această zi specială din viața celor dragi nouă, Primăria și Consiliul Local Ștei au organizat sâmbătă, 7 martie, a VIII-a ediție a unui cafe-concert menit să marcheze într-un mod cât mai deosebit această spendidă zi, locația aleasă fiind Restaurantul PUB 35, unde au dat curs invitației 259 de femei. Într-un cadru festiv, toate sărbătoritele au fost întâmpinate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, împreună cu câțiva consilieri, care le-au înmânat câte o floare, felicitându-le și oferindu-le o masă festivă. Dând dovadă de calități specifice rolului asumat, moderatorul acestui eveniment, cu un timbru vocal impecabil și o prezență scenică mult admirată, a reușit să capaciteze - pentru a opta oară consecutiv într-o zi aparte dedicată tuturor femeilor - interesul celor prezente prin nenumăratele surprize, mult „gustate” pe perioada celor aproape șase ore de distracție și bună dispoziție. În deschidere, după alocuțiunea primarului Iulian Balaj, ansamblul „Doina Șteiului”, coordonat de Iuliana Livia Fodor, reprezentat fiind prin solistele Andra Sabău, Marcela Merce, dar și Darius Bogan, a întreținut o atmosferă deosebită, „smulgând” aplauzele binemeritate. În mod gratuiut doamnele au participat la tombola organizată cu acest prilej, iar dintre acestea 39 au fost câștigătoarele unor premii, donate de câteva dintre participante. Marele premiu a fost acordat de viceprimarul orașului Ștei, Marius Cioară, el constând dintr-o cină în compania moderatorului acestui eveniment, la o dată ce va fi stabilită de comun acord. Astfel, Dorina Balaciu și Viorica Cioară, fericitele câștigătoare, vor petrece încă o seară de sărbătoare la un restaurant pe care, conform protocolului dinainte stabilit, vor avea plăcerea să-l aleagă, iar, binențeles, consumația va fi suportată din propriul buzunar de inițiatorul acestui premiu. Corina Szatmari, alături de „Zbiciul” și formația sa, a „ridicat” pur și simplu sala în picioare, în timp ce șteianca Serina Balla, de cinci ori câștigătoare a trofeului „Crizantema de Aur”, ultima oară în anul 2000, a adus clipe de destindere și multă nostalgie. Timpul a trecut uimitor de repede iar apariția tortului, oferit de organizatori, s-a dovedit a fi un moment special, punctat cu ropote de aplauze, fiind pe placul tuturor sărbătoritelor care au petrecut o după amiază de neuitat într-un cadru splendid unde s-au legat prietenii care, cu siguranță, vor dăinui în timp.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.