Domnului redactor şef al cotidianului independent Crişana, Dan Matea
Cu respectul cuvenit persoanei şi funcţiei dumneavoastră, doresc să fac câteva precizări cu privire la demisia de onoare pe care cu insistenţă mi-o solicitaţi, chiar dacă, probabil, din respect pentru vremurile trecute, nu m-aţi nominalizat până în prezent.
1. Nu am cerşit niciodată nimănui funcţia de director general, respectiv director executiv. După 21 de ani de muncă, din care 14 ani în cadrul DADR BIHOR, în anul 2001, PDSR Bihor mi-a acordat şansa de a aşeza instituţia emblematică a agriculturii bihorene acolo unde, de drept şi de fapt, îi este locul, lucru pe care am reuşit să-l realizez, dovedind majorităţii celor care mă cunosc că sunt "omul potrivit la locul potrivit".
2. Sunt ultimul director general şi primul director executiv al DADR BIHOR care a reuşit, după anul 1990, să-şi păstreze funcţia 4 ani de zile. Nu susţinerea politică mi-a favorizat stabilitatea (cunoaşteţi mai bine decât alţii adevărul), ci echilibrul şi echidistanţa politică (dacă vreţi), dar, mai cu seamă, profesională.
3. Nu am participat la alegerile preliminarii din PSD şi nici nu am fost pe listele partidului la alegerile locale şi parlamentare, deoarece, pentru mine, calitatea de funcţionar public reprezintă singura mea sursă de existenţă şi de afirmare profesională.
4. Am făcut şi voi face toată viaţa o singură politică, cea care vizează performanţa şi calitatea în agricultură, fapt dovedit de toate ieşirile mele publice, începând cu anul 1981, dată la care am început colaborarea cu cel mai valoros cotidian bihorean Crişana.
5. Nu înţeleg de ce trebuie să fiu înmormântat de viu, atâta timp cât funcţia mea este direct dependentă de prefectul judeţului şi ministrul de resort. Este bine ştiut faptul că prefectul dă avizul pentru directorii executivi ai DADR Bihor, iar ministrul, prin ordin aprobă statul de funcţii, organigrama şi fişele postului pentru întreaga conducere a instituţiei. Nu ar fi mai cinstit, mai corect şi, dacă vreţi, mai democratic, ca prefectul împreună cu preşedinţii partidelor aflate în coaliţia guvernamentală în plan judeţean, să poarte o discuţie cu toţi cei vizaţi a fi schimbaţi, urmând a se ajunge la măsurile ce se impun în deplină normalitate şi legalitate.
După 25 de ani de muncă, mă uit fără nici o reţinere în ochii tuturor celor cu care am lucrat sau am avut vreo tangenţă socială sau profesională. Deci, demisia de onoare mi-o pot cere primarii, producătorii agricoli, procesatorii sau specialiştii agricoli bihoreni nemulţumiţi de mine ca om, specialist agricol sau director executiv al DADR BIHOR.
Nu m-am născut director şi nu voi muri director, motiv pentru care nu voi ţine cu dinţii de funcţia pe care am obţinut-o prin concurs şi mi-am păstrat-o prin muncă bazată pe responsabilitate, eficienţă şi pragmatism, dar pot avea cel puţin două cerinţe; decenţă la înmormântarea mea ca director executiv şi dreptul de a primi ceea ce am avut în cadrul DADR Bihor la data preluării funcţiei de director general.
Apartenenţa politică şi eventuala implicare politică nu sunt motivaţii reale pentru dobândirea sau păstrarea unei funcţii publice de conducere, sunt, mai degrabă, pretexte care se impun a fi înlăturate prin Legea funcţionarului public.
Sunt în floarea vârstei (anul acesta împlinesc 50 de ani), sănătos şi întreg la minte şi la trup, fiind pregătit să fiu înmormântat înainte de a muri şi satisfăcut, într-un fel, de posibilitatea de a-mi cunoaşte groparii, fapt ce dovedeşte, dacă mai era cazul, că în tot răul există şi un bine.
Indiferent de ceea ce îmi va oferi viaţa în continuare, omul şi specialistul agricol PAVEL FLORIAN rămâne deschis unei prezente şi viitoare colaborări, rugându-vă, în acelaşi timp şi în aceeaşi măsură, să primiţi expresia întregii mele consideraţii.
Oradea, 19 ianuarie 2005
Comentarii
Nu există nici un comentariu.