E lung drumul spre casă când e presărat cu gropi
După o vizită fulger în localitatea sa de baştină, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a ajuns la concluzia că drumul care duce spre satul Poiana, din comuna Criştioru de Jos, reabilitat de nici şase luni, trebuie să intre din nou în "reparaţii capitale", lucrările de curând executate având grave deficienţe de calitate.
Ţîrle a venit ieri la conferinţa de presă înarmat cu fotografii care să să confirme faptul că lucrările au fost prost executate. "Asfaltul a fost pus în toamnă, iar acum porţiuni întregi din drumul comunal sunt presărate cu gropi. Din constatările mele, s-a folosit mai mult piatră decât bitum. În loc să se utilizeze, aşa cum prevede proiectul, o plasă de geogril, constructorul a folosit un strat de geotextil, care a făcut mai mult rău decât bine. În plus, în loc de 4 cm grosime, stratul de uzură are 1,5 cm. Nu putem accepta să plătim milioane de lei pentru lucrări compromise din start. Am sesizat Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bihor", a declarat Radu Ţîrle. Preşedintele CJ Bihor spune că nu agreează soluţia frezării unor porţiuni şi apoi refacerea acestora, în condiţiile în care întreaga lucrare e compromisă. Astfel, Ţîrle cere refacerea întregii lucrări. Contactat telefonic, primarul comunei Criştioru de Jos părea mai degrabă preocupat să găsească scuze firmei care a executat prost lucrarea decât să se arate revoltat. "Nici noi nu am plătit întreaga lucrare executată. S-a turnat târziu, în toamnă, asfalt. Deşi am fost avertizaţi că vor fi probleme, constructorul a dorit totuşi să termine această lucrare, angajându-se s-o refacă, dacă apar probleme", a declarat primarul Nicolae Onica.
Lucrarea de reabilitare drum comunal a fost încredinţată firmei Construcţii Căi Ferate şi alte Căi de Comunicaţii Râmnicu Vâlcea, care, ulterior, şi-a mutat sediul la Sinaia. Potrivit primarului din Criştioru de Jos, problemele au apărut pe o lungime de 1,3 km, dar firma s-a apucat deja să frezeze anumite porţiuni, în vederea refacerii lucrării. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial în Construcţii Bihor ne-au precizat că în ceea ce priveşte acel obiectiv s-au făcut două acte de control, în cursul anului trecut. Au fost descoperite mai multe nereguli, atât în ce priveşte documentaţia de proiectare, cât şi calitatea materialelor. S-a cerut, tototată, îmbunătăţirea soluţiilor tehnice. "Nu s-a făcut recepţia lucrărilor. Fără noi nu se putea face acest lucru. Săptămâna viitoare vom convoca beneficiarul, precum şi constructorul pentru a vedea care este starea de fapt", ne-a declarat Ovidiu Bugner, directorul adjunct al ITC Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.