După mai multe săptămâni în care reprezentanţii Selina s-au folosit de toate tertipurile pentru a împiedica atribuirea contractului de deszăpezire unei firme concurente, zilele trecute a sosit verdictul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care i-a fost nefavorabil. În consecinţă, contractul de deszăpezire a fost semnat pentru trei dintre cele cinci zone ale judeţului cu firma desemnată iniţial câştigătoare de către comisia de evaluare a ofertelor de la Consiliul Judeţean Bihor: Asfamixt.

Nemulţumit de modul în care anul trecut firma Selina a gestionat pe timp de iarnă problema întreţinerii tuturor drumurilor judeţene, preşedintele CJ Bihor a decis împărţirea judeţului în cinci sectoare şi licitarea separată a acestora. În urma procedurilor de licitaţie, sectoarele Oradea şi Beiuş au revenit firmei Selina, în timp ce Aleşd, Marghita şi Tinca au fost atribuite firmei Asfamixt. Nemulţumită de rezultatele licitaţiei, Selina a contestat câştigarea celor trei sectoare de către firma concurentă, aducând fel şi fel de acuze membrilor comisiei de evaluare a ofertelor. Contestaţia a fost soluţionată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, acesta dând câştig de cauză CJ Bihor, hotărând că au fost respectate normele în vigoare. În consecinţă, la începutul acestei săptămâni, CJ Bihor a încheiat contractele pentru cele trei zone contestate. "Cer public firmei Selina să vină să-şi prezinte scuze faţă de angajaţii CJ Bihor, care şi-au făcut datoria corect. Aceiaşi oameni care au acceptat ofertele Asfamixt au fost membri şi în comisia care a atribuit contractele firmei Selina. Când atribuim Selinei lucrările publice, e bine, iar când nu facem acest lucru, suntem făcuţi incompetenţi. Am numeroase reclamaţii din partea primarilor din judeţ care se plâng că Selina contestă toate licitaţiile, blocând astfel lucrările din comune, care au termene foarte scurte pentru demarare", a precizat Radu Ţîrle, preşedintele CJ Bihor. Ţîrle a mai precizat că şi alte acuzaţii care au fost aduse angajaţilor CJ Bihor sunt nefondate, dovadă că atât CNSC, cât şi Curtea de Apel Oradea au respins contestaţiile firmei Selina privind atribuirea lucrărilor de reabilitare a drumului Bicaciu - Ianoşda.

Preşedintele CJ Bihor a adăugat că s-a săturat de monopolul unei singure firme în judeţ şi cât va fi el la conducerea judeţului nu va mai exista o singură firmă abonată la banii publici.