Fostul prefect de Bihor şi actual secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, împreună cu trei directori din cadrul DSP Argeş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fraudarea unui concurs din 2010 pentru ocuparea unor posturi de conducere la DSP Argeş. Gheorghe Sârb este acuzat că le-a furnizat tuturor candidaţilor subiectele de concurs, în schimb, primind suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare.

Fostul prefect Gheorghe Sârb a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată. În dosar au mai fost trimise în judecată Anca Elena Alexandrescu, director executiv, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică, şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic, toţi în cadrul DSP Argeş, acuzaţiile fiind dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată. Anchetatorii au stabilit că în 11 şi 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul DSP Argeş. La concurs s-au înscris şi Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur şi Octavian Iordache care deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei. În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, Gheorghe Sârb, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la Alexandrescu, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil. Sârb le-a furnizat subiectele de concurs astfel că, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice respective. Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 600 de euro aparţinând celor trei directori din DSP Argeş. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Argeş. "Ministerul Sănătăţii a fost informat în această dimineaţă de către DNA de această situaţie. Prima măsură a fost rechemarea din concediul legal de odihnă a secretarului general", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore. Aceasta a spus că ulterior vor fi luate măsurile care se impun. Pe de altă parte, liderul PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, s-a arătat surprins de faptul că Gheorghe Sârb este trimis în judecată. "E prima dată când aud că Gheorghe Sârb e trimis în judecată. Nu suntem în relaţii apropiate ca să ne povestim unul altuia  problemele pe care le avem. Oricum, el nu este la noi în organizaţie, ci la Bucureşti. Sunt convins că va fi dat afară dacă nu şi-a dat el demisia. Nu-mi vine să cred, să te mânjeşti cu rahaturi din astea", ne-a declarat Seremi.

Gheorghe Sârb a fost, până în 2004, secretar general al Prefecturii Bihor şi apoi prefect de Bihor. În perioada 2004-2008 a fost deputat PSD, el trecând la PDL după ce a pierdut fotoliul de preşedinte al PSD Bihor. Din 2008, Sârb a devenit inspector guvernamental, iar din februarie 2010, secretar general al Ministerului Sănătăţii.