Cine se aştepta ca moţiunea introdusă de noul PNL să-l trimită acasă pe dr. Victor Viorel Ponta fără funcţia de premier nu stăpâneşte deloc, în primul rând, aritmetica.

Nu trebuie să fii specialist în proceduri electorale precum Liviu Dragnea, care a şi primit un premiu cu suspendare din partea justiţiei pentru aceste însuşiri dobândite în exercitarea funcţiilor de partid şi de stat, pentru a-ţi da seama că Guvernul Ponta stă bine mersi înfipt pe mandatele majoritare ale PSD în Parlament. Noul PNL a făcut doar un exerciţiu de imagine, a punctat momentul cum s-ar zice, pentru că după ce a înghiţit cu lacrimi crocodilul numit PDL, încă nu a reuşit să-l digere, fiind într-o paralizantă stare de indigestie. Iar trupa portocalie a "nesimţiţilor care au tăiat pensiile şi salariile" nici nu este lăsată să se dizolve în suc propriu, fiind permanent arătată cu degetul de Victor Viorel, când de la Guvern, când din Parlament, dar mai ales de la microfonul televiziunilor vuvuzele de partid.

De când am făcut ochi în democraţia originală moşită de Ion Iliescu, am avut parte în meniul păcălelilor de întreg tacâmul servit de aceeaşi clasă politică, împachetată în sloganele momentului: nu ne vindem ţara, restitutio in integrum, dreptate până la capăt, am fost puşi să numărăm ouăle, apoi trimişi să trăim bine, dar ne-a învins sistemul, mândri că suntem români, dar ne-am ales cu ţara lucrului bine făcut. Ei, ospătarii care ne serveau minciunile pe tavă şi ne furau portofelul pe sub masă, au rămas aceiaşi, chiar dacă şi-au schimbat de câteva ori blana. Ne-a demonstrat-o chiar Victor Viorel Ponta, la tribuna Parlamentului, în hârjoneala lupilor tineri, cu madam co-preşedintă Alina Gorghiu. "Păi bine, nenicilor, voi îmi cereţi să-mi dau demisia pentru lucruri pe care şi voi le-aţi făcut?!", i-a întrebat premierul şi le-a trântit pe masă contracte de zeci de mii de euro între Gorghiu&Asociaţii şi statul român. "Mă faceţi pe mine plagiator, când şi voi v-aţi tras titluri la xerox?!", le-a bătut obrazul premierul mai departe, demonstrând un lucru evident - "suntem cu toţii la fel".

Vă mai aduceţi aminte cine a spart gheaţa şi a numit un ministru, deşi era cercetat penal, apoi a devenit inculpat chiar în Guvern? Relu Fenechiu a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor de Traian Băsescu şi a plecat la puşcărie aproape din scaunul de ministru - Fenechiu şi-a dat demisia abia după condamnarea în primă instanţă. Un tabu a fost încălcat, puteam avea de acum orice ministru cercetat penal. Şi am avut. Liviu Dragnea însuşi, eminenţa cenuşie şi viitoare a PSD, cel care face morţii să meargă la urne, a rămas şi el în funcţia de vicepremier până în momentul condamnării în primă instanţă! A urmat scandalul penal în care este implicat V.V. Ponta, cel cu contractele de reprezentare a complexului energetic Turceni-Rovinari. A fost spart încă un tabu, acela de a avea în fruntea Guvernului un prim-ministru inculpat penal. Ce urmează, să avem un prim-ministru condamnat şi dus cu duba la puşcărie direct din Palatul Victoria?! Să avem un Guvern condus de un prim-ministru aflat după gratii?! În toate situaţiile am devenit unici în Europa, iar cu criza refugiaţilor, Guvernul ungar nu a ratat niciun prilej de a riposta când ai noştri le dădeau lecţii de democraţie: "voi vorbiţi, care aveţi un prim-ministru inculpat penal pentru corupţie?!"

Un lucru este cert, avem un prim-ministru nefrecventabil de oficialii UE şi un preşedinte mai mult turist, care încă visează noaptea la "guvernul meu", dar se mulţumeşte dimineaţa cu cafeau servită de ordonanţa general al interesului naţional. Iar în mega-parlamentul statului degeaba, zace o opoziţie cu fermitatea flască, obişnuită mai mult cu moţiuni de centură care semnalizează faptul că pacientul trăieşte bine mersi şi are o poftă gozavă de a suge în continuare de la ţâţa bănoasă a bugetului.

Şi cu noi, cei care îi alegem, cum rămâne? Ce se alege de demnitatea noastră de ţară europeană, guvernată pe baza unor principii democratice?! O glumă bună, nu-i aşa: "ţară guvernată pe baza unor principii democratice"...

P.S. - În ce ţară trăim? Citiţi articolul despre starea DN76, priviţi fotografiile şi veţi afla încă un răspuns.