Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru înlocuirea programului naţional "Cornul şi laptele” cu o masă caldă, a anunţat ieri ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

 

Elevii din preuniversitar ar putea beneficia de o masă caldă în locul programului național "Cornul și laptele”, dacă ministerul Educației găsește resurse pentru asta, a declarat ieri Ministrul Educației, Adrian Curaj.

"Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună-două, că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu "Şcoala după Şcoală” este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuiesc resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum, "Cornul şi laptele”, la o masă caldă. Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele din fonduri structurale, o să anunţăm. O să anunţăm curând. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri”, a declarat Curaj.

Vizavi de cazul celor 17 elevi din judeţul Buzău, care au fost transportaţi miercuri de la școală la spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce li s-a făcut rău la ore, în urma consumării cornului și laptelui distribuit la școală, ministrul a spus că îl „preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri”. Totodată acesta a spus că aceste cazuri "nu ţin de Ministerul Educației dar ne preocupă că sunt elevii noştri”. "Discutăm cu colegii de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Agriculturii despre ce se întâmplă în legătură cu produsele şi analizele făcute. Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare, nu imediată, dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masă caldă”, a mai declarat Curaj.