Pleacă 'ai lor' şi vin 'ai noştri', noi plătim taxe ca proştii...
În ultima şedinţă de Consiliu Local Oradea, noua conducere instituită la nivel municipal a decis să scape de clientela PD-L care în ultimii doi ani s-a "înfruptat" din bugetul regiilor şi societăţilor subordonate CLO. Mari modificări faţă de vechea structură nu s-au produs, cu excepţia... oamenilor. În rest, "organigrama" Consiliilor de Administraţie nu s-a subţiat în mod semnificativ, şi nici indemnizaţiile membrilor CA nu s-au ddiminuat. Mai mult, chiar dacă hotărârea adoptată prevede ca viitorii membri să fie aleşi dintre "ingineri, economişti, jurişti sau alte persoane specializate în domeniul de activitate al regiei autonome", CV-ul acestora indică faptul că această condiţie nu a fost îndeplinită în toate situaţiile. Mare parte dintre noii membri ai CA sunt absolvenţi ai Universităţii Agora şi ai Universităţii de Vest "Vasile Goldiş". În plus, avem de-a face şi cu tineri care tocmai au absolvit facultatea în urma sesiunii din această vară, dar şi cu studenţi. Printre reprezentanţii în CA se găsesc şi câţiva membrii ai PSD, fapt care explică faptul că proiectul de hotărâre privind noile nominalizări a trecut fără probleme în Consiliu, cei patru social-democraţi votând în bloc numirile.
CV-urile pe care membrii CA le-au prezentat conducerii Primăriei ne-au rezervat numeroase surprize. Astfel, în CA la OTL a fost numită, printre altele, Luminiţa Roşu, care abia a împlinit 25 de ani şi ocupă în prezent funcţia de programator Webdeveloper. Tot la OTL un loc de membru în CA va ocupa şi vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Oradea, Eleonora Simona Badea, care în prezent este cadru didactic la Grădiniţa nr. 30. O surpriză a reprezentat şi CV-ul doamnei Matyas Lidia, de 22 de ani. Aceasta a absolvit în acest an Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea asistenţă socială. Cu toate acestea, lipsa de experienţă a recomandat-o să fie nominalizată din partea UDMR în CA la RAPAS. Tot în CA la RAPAS îl găsim pe Gheorghe Viorel Sabău, colonel în rezervă, care a absolvit Academia de Înalte Studii Militare. Nicolae Avram, absolvent al Facultăţii de Istorie-Geografie şi actualmente profesor la Şcoala cu clasele I-VIII Chiribiş, pare să aibă cunoştinţe de specialitate pentru a analiza activitatea de la Electrocentrale. Tot în CA de la Electrocentrale, UDMR a nominalizat-o pe profesoara Zalder Eva, care este directoarea Liceului Teologic Romano-Catolic "Szent Laszlo" Oradea. Un alt membru al aceluiaşi CA este tot un fost cadru didactic, Adrian Octavian Ban ocupând în prezent funcţia de director de program în cadrul Asociaţiei Integra România. Pe lista de la Drumuri Orăşeneşti se regăseşte din nou Czvikker Katalin, care în mandatul precedent a ocupat funcţii în patru consilii de administraţie, fiind recompensată pentru loialitatea demonstrată fostului preşedinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru. O altă gafă a actualei administraţii este nominalizarea lui Rareş Florin Zbucea, născut în anul 1985. Conform CV-ului, acesta a absolvit în 2004 Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" cu media 9,07, în prezent fiind student la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, specializarea Construcţii Civile Industriale şi Agricole. Un alt nominalizat care ne-a stârnit interesul este Călin Daniel Urs, domiciliat în Timişoara, absolvent al Facultăţii din Timişoara şi în prezent membru al Baroului Timişoara.
Toţi aceşti "specialişti", pentru cele câteva minute pe care le vor dedica pe lună analizei activităţii regiilor la care au fost numiţi, vor fi recompensaţi cu câte o indemnizaţie pentru care unii muncesc o lună întreagă. Indemnizaţia lunară la OTL este de 700 lei brut, la RAPAS - 900 lei, la Electrocentrale - 669 lei brut, iar la CAO - 900 lei brut.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.