Salarii generoase pentru şefii regiilor orădene
Angajaţii Primăriei Oradea, precum şi cei ai Administraţiei Imobiliare rămân, în continuare, restanţieri la a-şi face publice averile acumulate de-a lungul ultimului an. Mai mult, mulţi dintre şefii de servicii din aceste instituţii nu şi-au mai actualizat declaraţiile de avere din 2005. În schimb, mai marii regiilor autonome s-au conformat obligaţiei legale de a-şi posta pe pagina de web a Primăriei Oradea declaraţia de avere şi interese.
În fruntea celor mai bogaţi şefi de regii rămâne directorul general al SC Electrocentrale, Florinel Dragoş Gligor. Acesta deţine 7.732 mp de teren intravilan în Sânmartin şi Cociuba. De asemenea, el mai deţine 38.754 mp teren agricol. Gligor deţine şi un apartament în Timişoara, precum şi trei saivane de oi în Cociuba Mare.
Potrivit declaraţiei sale de avere, directorul Electrocentrale nu deţine în Oradea nici măcar un apartament, având probabil un apartament de serviciu. Funcţia de director la Electoncentrale Oradea nu pare să fie o responsabilitate atât de copleşitoare pentru Gligor, care pare să se îndeletnicească şi cu activitatea agricolă. Acesta deţine trei tractoare, două combine şi o autobasculantă. Astfel, din zootehnie, el obţine un venit de 622.297 lei. De asemenea, mai deţine o Dacia 1300, un Audi A4, un Jeep Grand Cherokee şi un Peugeot 1007. Din 2006, Gligor are o datorie de 30.000 euro. Anul trecut a încasat de la Electrocentrale 71.250 lei, la care se adaugă şi indemnizaţia de membru al Consiliului de administraţie, în valoarea de 5.853 lei. Directorul tehnic, Daniel Francisc, nu are în proprietate niciun teren. El deţine un singur apartament, situat în Oradea. Anul trecut, directorul tehnic şi-a cumpărat un autoturism Skoda fabricat în 2007. În calitatea pe care o deţine la Electrocentrale acesta a încasat anul trecut 52.211 lei.
Cel mai bine plătit director de regie a fost anul trecut Ioan Ciursaş, directorul Companiei de Apă Oradea, care a încasat lunar 10.000 lei! Acesta deţine în Oradea un teren intravilan în suprafaţă de 14.960 mp, o casă de locuit şi o garsonieră. Mai deţine un apartament în Cluj-Napoca şi o casă de vacanţă în Păuşa. Directorul CAO este proprietarul unui autoturism Volkswagen Golf, fabricat în 2002, şi are acţiuni la opt societăţi, în valoare de 495.986 lei. În schimb, directorul tehnic al CAO, Constantin Tomulescu, nu şi-a mai reactualizat declaraţia de avere din mai 2005.
În ceea ce-l priveşte pe directorul general al OTL, Corneliu Lupău, acesta încasează lunar aproximativ 6.300 lei. Lupău deţine în Oradea 1.254 mp teren intravilan, iar în Comuna Roşia, un teren agricol de 21.000 mp. În Oradea, deţine o casă de locuit şi două garsoniere, iar în comuna Roşia, o altă casă de locuit. Acesta mai are în proprietate un Renault, iar în 2007, pe numele soţiei, şi-a dechis două depozite bancare, în valoare de 58.000 euro, respectiv 41.500 lei. Tot anul trecut, familia Lupău s-a împrumutat cu 24.736 euro. Directorul OTL a încasat anul trecut de la OTL 75.838 lei, iar soţia sa a obţinut un venit de 190.000 lei. Anul trecut, veniturile familiei Lupău s-au rotunjit cu 13.300 lei, din vânzarea unor acţiuni, dar şi din activitatea de agricultură.
Restanţieri la publicarea declaraţiilor de avere rămân Ioan Hirţe, directorul RAPAS, care are postată pe pagina de internet a Primăriei Oradea doar declaraţia din ianuarie 2007, precum şi Adina Madar, directorul executiv al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea. De asemenea, nici conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea, direcţie nou înfiinţată, nu s-a grăbit să dea un exemplu de transparenţă. Marcel Boloş, directorul executiv AIO, nu şi-a mai reactualizat declaraţia din mai 2005. Un exemplu negativ pentru funcţionarii publici orădeni îl reprezintă şi atitudinea propriilor şefi, niciunul neobosindu-se să-şi completeze formularul de declaraţie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.